Kroondomein.com

Opnieuw onder schot

Het is weer zo ver, de energie-cowboys hebben de jacht op mij weer geopend. Achter hun 085-wapen hebben zij mij de laatste dagen weer behoorlijk onder schot. Gelukkig wist ik ze te ontwijken. Wat zijn dat toch voor lui? Ongetwijfeld mensen met een taakstraf. Een beter motief valt er toch niet te bedenken. Óf, het moet om een vreselijk hoge beloning gaan natuurlijk.

Sowieso gaan ze heel onfatsoenlijk te werk. Tracht je ze af te poeieren door de melding dat je vorige maand pas bent overgestapt, is dat voor hun geen reden het gesprek te beëindigen. Ze lijken dat zelfs leuk te vinden. “Geen probleem meneer, de boete die uw leverancier geeft, nemen wij van u over.” “Wat, Hè?!” Ja, zó respectloos gaan zij met hun branchegenoten om.

Nog niet zo lang geleden had ik zo’n 085-cowboy nog aan de lijn, misschien op een dag dat ik niet echt in vorm was. Want ik tuinde in zijn geraffineerde opening van gesprek: “Omdat wij rond deze tijd bij u terug zouden komen, heb ik uw dossier er weer bij gepakt, bla, bla, bla…” Naarstig begon ik in mijn geheugen te graven, op zoek naar een afspraak die gemaakt zou kunnen zijn. De cowboy sprak gewoon door ….”wat je  € 35,= per maand gaat schelen.”

“Wat zegt u?,” ik was er nog steeds niet aan gewend om te pas en te onpas te tutoyeren. “Ja, ruim drie tientjes per maand. Zullen we…” “Nee, stuur de offerte eerst maar op, dan kan ik het in alle rust bekijken.” ”Daar valt verder toch niets aan te zien…”  “Denk je nou echt dat ik telefonisch zo maar een contract met je aanga,?” Mijn venijnige intonatie schrok af. “Natuurlijk, ik stuur het je gelijk op, dan bel ik er straks over terug.” Voor mijn gevoel was ik nu weer de bovenliggende partij. “Voorlopig heb ik geen tijd om mij in die brij van energie-cijfers te verdiepen, dus wacht nou maar gewoon af.”

Uiteindelijk toch gekeken of ik ruim drie tienen per maand kon besparen en, verrek ja, daar leek het wel op. Gelukkig heb ik een gezond wantrouwen jegens deze energie-cowboys opgebouwd, want na wat meer speurwerk bleek dat het ‘energie-ratje’ mijn verbruik zodanig naar beneden had bijgesteld, dat een lager maandbedrag valt te verklaren. Tegen mijn wens in, had hij er ook een driejarig contract van gemaakt. Het tillertje heeft mij nadien niet meer teruggebeld. Of, is hij het die de jacht weer heeft geopend?

 

n.b.:
Ook ene ‘Van Gaal,’ bekend van TV om haar ‘wijze raad over budgetbeheer, meende mij een stroomstoot te kunnen geven. Hier te lezen: https://kroondomein.com/energieschok/

0420

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office