Kroondomein.com

Energieschok

Het aantal energieleveranciers blijft maar groeien, dan moet er wel heel veel geld in zijn te verdienen. Voor de consument is het niet zozeer dat je ‘door de bomen het bos niet meer ziet’, maar meer dat je door het cijfer-gegoochel van de aanbieders, er geen idee meer van hebt waar je nu het beste uit bent.

Door steeds voor een andere energieleverancier te kiezen, heb ik in de jaren aardig wat geld verdiend. Ik vergeleek niet alleen de aanbieders, maar ook de tussenpersonen, zoals overstappen.nl, EasySwitch.nl en meer van die grappenmakers. Want ook daartussen zitten er grote verschillen.

Dit jaar bleek ik  op het punt te zijn gekomen, dat er voor mij niets meer viel te verdienen en op het moment dat ik het er bij liet zitten, kwam Annemarie van Gaal voorbij. Deze, tot dan, aardige vrouw die wijze lessen geeft in het Tv-programma ‘een dubbeltje op z’n kant,’ beloofde mij dat ik via KOOPKRACHT nooit te veel voor energie zou betalen.

Ach, waarom niet, dus deed ik via deze gratis ‘kostenservice’ toch een aanvraag. “Het is gelukt!,” kreeg ik snel een reactie. Zonder dat ik er maar iets voor behoefde te doen, zou ik op jaarbasis € 251, 68 voordeliger uit zijn. Die Annemarie van Gaal toch.

Maar ja, ik ging het toch even narekenen en kwam op een heel andere uitkomst uit. Dan toch nog maar een keer een aanvraag via Independer.nl. Evenals Koopkracht (€ 44,= per maand meer dan het ‘lokkertje.’) maakten zij, maar dan met € 10,= per maand meer dan het ‘lokkertje, hun belofte niet waar.* Desalniettemin was Independer (omgerekend) € 13,= per maand goedkoper dan Koopkracht. Al met al was dit de beste aanbieding, dus annuleerde ik Koopkracht.

Bizar is het wel dat bij de uiteindelijke leverancier, Innova Energie, ik door Koopkracht werd geannuleerd, om door Independer weer te worden aangemeld. Want wat blijkt, beide offertes waren gelijk, alleen geeft Independer maar liefst € 170,= méér als welkomstpremie. Annemarie toch.

Uiteraard ging ik bij Koopkracht, waar Annemarie van Gaal zo’n fan van is, verhaal halen. “Er komen aan aantal vragen naar boven,” antwoordde hun klantenservice. Na een paar keer hun mailtje doorgelezen te hebben, ben ik geen vraag tegengekomen. Hun conclusie was wel overduidelijk: “Wilt u de allerlaagste prijs en de aanbiedingen daarvoor vergelijken, dan is onze dienst niet geschikt voor u.” Wauw!, ondertiteld schrijft zij dus: “Het is niet de bedoeling dat u ons aanbod zelf nog eens gaat controleren.” Weet de controlfreak Van Gaal dit?

Via d’r FaceBook pagina heb ik haar die vraag gesteld. Noppes. Tjonge, wat triest dat het ‘dubbelvrouwtje op d’r kant’ hiermee een zakcentje extra wil verdienen. Met sloopdecrisis.nl doet zij voor komen het allerbeste met de zwakkeren in onze samenleving voor te hebben.

Eigenlijk is het nóg erger. In mijn omgeving heeft iemand, op mijn voorspraak (toen ik nog niet beter wist) zich ook bij Koopkracht aangemeld. Ook zij kreeg maar de helft van de welkomstbonus, maar wel onder die restrictie, dat ze direct € 400,= over moest maken, als garantie dat erg geen betalingsachterstand zou komen. Waarom? Omdat zij jaren eerder financiële problemen heeft gehad. Pfff. Mevrouw Van Gaal, u roept toch juist de financieel zwakkeren tijdens het TV programma ‘dubbeltje op z’n kant’ op, om zich bij sloopdecrisis.nl aan te sluiten?! En dan verkoopt u hun e-mailadres door aan Koopkracht?!. Shame On You!

Zo maakt mevrouw Van Gaal van haar dubbeltje een kwartje.

-o-o-o-


*
Er van uitgaande dat ik ‘het cijferfestival’
juist wist te interpreteren.                                                                                                                                                                                                                                                                   1119

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office