Kroondomein.com

Door een roze bril

Nederlands Elftal mixt

De kleuren roze en blauw raken steeds meer uit de gratie. In de nabije toekomst begint dat al heel vroeg in het leven. Eigenlijk direct naar de geboorte, dan is er geen jongen of meisje, maar een kindje geboren. Geen idee wat de babykleur dan mag zijn. Meng je roze met blauw zal het wel iets van paars worden. Voor het mannetje binnen het ‘genderarsenaal’  komt vanzelf de kleur blauw weer terug, op het moment dat hij belastingplichtig is. Of zal ‘zich blauw betalen’ dan ook niet meer kunnen?

Wat een gedoe met dat ‘genderneutraal.’ Ik vind het steeds meer op ‘de nieuwe kleren van de keizer* lijken. Tenminste, mij lukt het maar niet om bijvoorbeeld de mooie borsten van een vrouw te negeren. Moeten doen of ze er niet zijn. Neen, Ik heb het altijd heel aantrekkelijk, op bepaalde momenten zelfs aandoenlijk, gevonden dat vrouwen fysiek van ons mannen afwijken.

Ik zit niet te wachten op het moment dat een vrouw langs de kant van de weg met een lekke band staat en de bouten van het wiel maar niet loskrijgt. “Ja, daar sta je dan met je paarse wiegje.”  Niet met mijn gereputeerde onhandigheid, maar met m’n domme kracht kom ik haar dan te hulp om die bouten los te draaien. Graag gedaan.

Maar er zijn veel meer momenten dat ‘gender neutraal’ wordt gedwarsboomd. Alleen al in de sport. Het wordt toch lachwekkend als M het tegen V moet opnemen. M, waarmee ik natuurlijk de mannen bedoel, zal heer en meester zijn. Zal in de Tour de France de gehele karavaan tijdens een bergetappe al bergafwaarts zijn gegaan, liggen de mannen al op de massagetafel, als de eerste wielrenner van het voormalig vrouwelijke kunnen door de finish komt. Oké, we moeten ze niet meer oneerbiedig wielrenner met het dikke bloesje noemen. Maar laat ze alsjeblieft wel met veel plezier binnen de eigen gender-kring van hun sport genieten.

O ja, er is best veel voor te zeggen dat er binnen de sport meer gender wordt gemixt, zoals bij het gemengd dubbel van de tennis. In de wielersport is er met tijdrijden ook al een (povere) poging gedaan tijdens de EK. Het zou heel goed zijn, als er meer mix-sporten komen. Maar, dat is heel wat anders dan genderneutraal sporten.

-o-o-o-

* Een verwijzing naar het beroemde sprookje,
wat als volwassene nog steeds de moeite
van het lezen waard is.

1119

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office