Kroondomein.com

Bij Ali gegokt

Met een click op de foto de  infrarood-verlenger

Een tijd geleden ging mijn oude Philips Universele afstandsbediening (SRU 8015) kapot, dus moest er een nieuwe komen. Begrijpelijk was mijn gewenste type niet meer leverbaar, dus zocht ik internet af en kwam uit op Logitech Harmony 350 voor € 43,=.

Een dag later was mijn teleurstelling binnen, want hoe perfect de Harmony 350 ook was te programmeren, hij werkte alleen als ik recht voor m’n apparatuur (Denon AVR 1804) ging staan. Op moest staan dus. Tja dan kon ikzelf evenzogoed als afstandsbediening fungeren. Logitech dan maar gemaild. Omwille van de uitleg, stuurde ik een foto van mijn thuissituatie mee.

“Nee, wij kunnen u niet helpen. Een kenmerk van Infrarood is dat het niet boven een hoek van 30 graden werkt en wij schatten in dat het bij u 45 graden is. Typisch, want m’n oeroude Philips heeft jaren goed gewerkt. Het beste advies van Logitech was om de Harmony 350 terug te sturen, waarna ik mijn geld zou terugkrijgen. Ja, da’s ’logitech hè?!’

Later kreeg ik nog het advies om de Logitech Harmony 950 aan te schaffen. Die zou wél werken, maar kost dan wel € 279,=  Pfff, bijna 3 meier uitgeven om vanuit m’n luie stoel het geluid harder of zachter te zetten. (Want meer functies had ik niet nodig). Nee, daar had ik geen oren naar.

Maar ja, omdat ook mijn TV op m’n geluidsinstallatie staat aangesloten, moest ik vanaf dat moment te vaak opstaan om het volume op het betreffende kanaal af te stemmen. Want, daar zit onderling aardig wat verschil in. Met als gevolg dat ik dit er vrij snel bij liet zitten. Daardoor stond mijn TV, zeker op YouTube, vaak te hard, waardoor mijn buren wel moesten denken dat ik doof was geworden.

Plots kreeg ik vanuit mijn vrouwelijke intuïtie de ingeving om eens op ‘infrarood’ te Googelen. En zowaar kwam ik de term ‘infrarood-verlenger’ tegen. Zou dan echt voor een paar tientjes mijn probleem zijn opgelost? Zal toch niet, dat hadden de specialisten van Logitech mij dan ongetwijfeld wel verteld. Ik had dus wantrouwen.

“Bij twijfel niet inhalen,” heeft bij mij postgevat als “bij twijfel niet kopen.” Maar ja, dan is er altijd nog ene Ali Baba, waar je voor heel weinig geld een gokje kan wagen. Onder de voorwaarde dat ik een maandje geduld moest hebben, werd mij de benodigde materialen aangeboden voor € 6,44. Vanochtend viel die gok op mijn deurmat en binnen enkele minuten had ik het aangesloten. Fantastisch, het werkt.

Moraal van dit verhaal: Nooit zou ik bij AliExpress zijn uitgekomen, als ik door vaklui goed zou zijn geadviseerd.                                                                                                                                    0420

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office