Kroondomein.com

Morro’s watermanagement

16 Weken nadat Morro, met een laatste oogcontact in de tuin mij voorgoed de rug toekeerde, is hij gevonden. Een vrijwilligster, van de FaceBook-pagina ‘Vermiste katten Alkmaar’, werd getipt dat er een dode kat in het water dreef, achter het Total benzinestation aan de Huiswaarderweg. Door de chip uit te lezen kwam zij, via Stichting Zwerfdier, bij mij terecht.

“Ik heb droevig nieuws voor u, we hebben uw kat Zorro dood gevonden,” werd ik door haar gebeld. Mocht ik ‘m zelf willen begraven, zou ik m’n zwarte katerkoppie kunnen ophalen, anders zou hij bij de Dierenambulance worden afgegeven. Natuurlijk was ik opgelucht dat Morro was gevonden én gelukkig niet door kinderen (Een hond alarmeerde zijn baasje), maar ik zou hem dan zelf ook bij de Dierenambulance hebben afgegeven. Ik houd ons laatste oogcontact liever in herinnering.

Gaande het gesprek vroeg de vrijwilligster of ik mijn diertje eerder kwijt ben geweest. “Ja, juni een jaar geleden; hij heet ook geen Zorro, maar Morro. “Morro, oh ja natuurlijk. Nu weet ik het weer helemaal. Hij is toen ook in het water gevallen, door mensen op het droge gezet, maar in een verkeerde wijk losgelaten.” Het bijzondere verhaal, en alle aandacht via FaceBook, kwam nog één keertje langs. Plots was de gechipte Zorro de populaire Morro van weleer.

Bij de foto: 1 kilometer van huis is Morro via het water op zijn vindplaats terecht gekomen. Ik heb zo het idee dat Morro vanuit de tuin zichzelf heeft verdronken, wat hem een lijdensweg heeft bespaard.

-o-o-o-

n.b.: Als waterfreak heeft Morro z’n hele leven 11 keer in het water gelegen,
om er de 12e keer (bewust) niet meer uit te komen. Zojuist las ik die 11e keer
nog eens terug: https://kroondomein.com/morro-kent-helemaal-geen-japie/

0320

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office