Kroondomein.com

Vouwers en proppers

vouwers en proppers

We hebben allemaal wel “iets” van bijzonder gedrag, waar we eigenlijk niet bij stilstaan. Totdat je er op wordt gewezen, of dat het toevallig ter sprake komt. Dat ‘bijzondere’ staat bij mij in rechtstreeks verband met ruitenwissers. Want (ook) als ik een autorit in de regen heb gemaakt, parkeer ik m’n auto en doe het contact uit. That’s it. Door veel “ge-ja maar” om mij heen, heb ik inmiddels begrepen dat ik daarmee buitengewoon slordig gedrag vertoon.

Naar het schijnt is het heel normaal dat je de ruitenwissers eerst in de ruststand laat komen, alvorens je het contact afzet. Kennelijk behoren de wissers, buiten gebruik, netjes plat te liggen. Mijn repliek dat, bij het later wegrijden, de wissers vanzelf op z’n plaats terugkomen, vindt totaal geen gehoor. Bij rondvragen bleek mij dat mijn wissertheorie dan ook weinig volgers kent.

Dat doet mij denken aan een minitest, waarmee je een tweedeling kunt maken in het type mens. Marketingtechnisch gesproken een eerste grove stap naar doelgroepomschrijving. Je kunt namelijk mensen indelen in “vouwers” en in “proppers”. De vouwers zijn mensen die toiletpapier netjes vouwen alvorens te gebruiken. Proppers daarentegen rollen wc-papier af, maken er als het ware een prop van om het zo te gebruiken. En daarin valt een primaire karaktertrek van mensen waar te nemen.

Met dit simpele “marktonderzoek” kan het als gezelschapsspel erg veel plezier geven. Ook geeft het een extra dimensie aan terrasbezoek. Probeer maar uit, wie is een vouwer en wie is een propper?!  Overigens ben ik (dus) een propper.

Onder of Boven langs
n.b. Hoewel daarover geen lectuur valt terug te vinden, hebben vouwers en proppers beiden hun eigen manier van een wc rol op te hangen, overlangs of onderdoor.

0310

2 gedachten over “Vouwers en proppers

 1. Bart

  Mooi verhaal! Begrijp ik dat er een verband is tussen vouwen of proppen en hoe deze twee groepen hun toiletrol ophangen? Ik ben een vouwer en thuis hangt de rol zoals rechts op het plaatje. Klopt dat met jouw bevindingen?

  Reageren
  1. Arnold Kroon Bericht auteur

   Beste Bart, bedankt voor jouw reactie. Mij is niets bekend van enig verband tussen de wijze waarop een WC rol wordt ophangen en dat van vouwers en proppers. Het onderling verschil tussen vouwers en proppers bestaat wel.De ‘wetenschappelijke onderbouwing’ ken ik echter niet. Zoals ik schrijf is het wel in familiekring te testen. Zoals dat ook kan met het namaken van een handtekening, zoals ik dat schreef in mijn kroonjuweeltje “Voor gezien, ” zie: https://kroondomein.com/voor-gezien/ Geniet van de expirimenten.

   Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office