Kroondomein.com

Het kan nog

Click op de afbeelding voor meer informatie

Creativiteit, zelfs de neiging tot uitvinden zit in mijn genen. Half jaren zestig vond mijn vader de nieuwe versie van de hometrainer uit, inclusief een wedstrijdexemplaar met klok. Menigmaal gebruikt tijdens Tv-shows. Een namaker werd rijk van die uitvinding.

Mijn broer bedacht de toolbidon, waarvoor ik de naam en marketingfilosofie omwille van de merkbeleving bedacht, waarna we er mee de markt zijn opgegaan. Een aantal bedrijven, die daarvoor een geheimhoudingsverklaring hadden getekend, helaas maar voor een jaar, hebben we toen bezocht.

Geen belangstelling. Een ruim jaar nadien lag het, maar dan in een saaie zwarte versie, wel bij Halfords te koop, echter zonder dat onze marketingfilosofie erin opgenomen was. En zo werd het een flop. Zelf heb ik ooit de wielrenongevallenverzekering ontwikkeld en hiervoor bij de KNWU-offerte gedaan. Zij zijn erop ingegaan, dat wel, maar via een oud-wielrenner.

Voor de verbeterde versie van Scrabble, met meer wedstrijdelementen, kreeg ik terstond van Hausman en Hötte een dreigbrief dat ik dat idee, wat zij naar zeggen al kenden, terstond aan hen moest geven, anders zou ik voor de rechter worden gesleept. Ja, aan m’n hoela! Die rechter heb ik natuurlijk nooit gezien en Scrabble heeft mijn idee nooit weten te achterhalen. “Heren letterkundigen, het is nog steeds te koop hoor!”

Voor dat ik mij bij de Nederlandse Orde van Uitvinders heb aangesloten, heb ik nog een aantal ideeën gehad, die de markt niet hebben gehaald, of later door anderen ook zijn bedacht. Ik vind wel gek dat mijn fantasieverhaal “Het nieuwe fenomeen in de vervoerssector” nooit werkelijkheid is geworden. Maar, ook dat kan nog!

Ik kom op dit alles door een aanbieding zijden pochetjes van de Telegraaf. Ook daar had ik al een niet vermarkt idee voor. Het was nog ten tijde van het zeer exclusieve sexhuis Yab Yum, binnen de Grachtengordel van Amsterdam. Naast de penoze kwam daar veel van de, bepaald geen volk wat in blote piemel zich gemakkelijk voelde. Iets van goed gekleed Upper- Class zijn moest er altijd bij horen.

Zo kwam ik op het idee van een kleefpochetje, in beschaafde kleuren met een bijpassend condoom. Te verkopen in cadeauverpakking. Zo komt onder bepaald publiek het pochetje weer helemaal terug. Het kan nog steeds, mijn kleefpochetje.

0614

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office