Kroondomein.com

Het kan nog

toolbidon

Het ‘uitvinden’ zit in mijn genen. Mijn vader vond de nieuwe versie van de hometrainer, inclusief het wedstrijdexemplaar met klok, uit. Waar een ‘namaker’ rijk van werd. Mijn broer bedacht de toolbidon, waarvoor ik de naam en marketingfilosofie omwille van de merkbeleving bedacht, waarna we er mee de markt zijn opgegaan. Een aantal bedrijven, die daarvoor een geheimhoudingsverklaring hadden getekend (helaas maar voor een jaar), hebben we toen bezocht.

Geen belangstelling. Een ruim jaar nadien lag het, maar dan in een saaie zwarte versie, wel bij Halfords te koop, zonder dat onze marketingfilosofie er op was uitgewerkt. En zo werd het een flop. Zelf heb ik ooit de wielrenongevallenverzekering ontwikkeld en hiervoor bij de KNWU offerte gedaan. Zij zijn er op ingegaan, dat wel, maar via een oud wielrenner. Voor de verbeterde versie van Scrabble, met meer wedstrijdelementen, kreeg ik terstond van Hausman en Hötte een dreigbrief dat ik dat idee, waar zij naar zeggen wel van wisten wat dat moest zijn, terstond aan hen vrij moest geven, anders zou ik voor de rechter worden gesleept. Die rechter heb ik nooit gezien en Scrabble heeft mijn idee nooit weten te achterhalen. “Heren letterkundigen, het is nog steeds te koop hoor!”

Voor dat ik mij bij de Nederlandse Orde van Uitvinders heb aangesloten, heb ik nog een aantal ideeën gehad, die de markt niet hebben gehaald, dan wel in een later stadium andere(n) hebben verrijkt. Ik vind wel gek dat mijn fantasie verhaal “Hergebruik Bejaarden*” (wat ik, nu ikzelf binnen die doelgroep valt “Hergebruik Senioren” zou moeten noem) nooit werkelijkheid is geworden. Maar, ook dat kan nog!.

Ik kom op dit alles door een aanbieding van de Telegraaf van zijden pochetjes. Ook daar had ik een niet vermarkt idee voor. Het was nog ten tijde van het zeer exclusieve sexhuis Yab Yum, binnen de Grachtengordel van Amsterdam. Daarvan stelde ik mij voor dat het ‘heel deftig,’ nog net niet in ‘dresscode gala’, zo’n sexavond van start ging. Dan leek het mij ongepast, dat met piemelnaakt zijn distinctie, uhh fijne beschaafdheid van kleden, verloren ging.

Zo kwam ik op het kleefpochetje, in beschaafde kleuren met een bijpassende condoom. Te verkopen in cadeauverpakking. Het pochetje is terug, dus het kan nóg. Wie wil zich verrijken?

Toolbidon0614

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office