Kroondomein.com

Voor gezien

Met een click op de foto zie je een voorbeeld van het omdraaien van de handtekening

Niet alle scholieren kwamen vandaag vrolijk naar huis, ondanks dat ze daarmee op de drempel van de kerstvakantie staan. Dat heeft alles te maken met het kerstrapport. Je zal maar met een rapport in walstempo (één, twee, drie, één, twee, drie) thuiskomen, in de wetenschap dat je na de vakantie het rapport getekend door ouders weer moet inleveren. Tenminste, als het nog gaat zoals in mijn schooljaren.

Als ervaringsdeskundige weet ik nu wat ik toen had moeten weten en dat wil ik graag met de falende jeugd delen. Er is namelijk niets eenvoudiger dan het vervalsen van de handtekening van je vader of moeder. Ik weet dat uit proefondervindelijke ervaring. Om elk wantrouwen tegenover deze bewering weg te nemen, hier de test die ik er mee heb ondergaan.

In een groep van ongeveer 15 personen moesten we allemaal onze handtekening op een leeg vel papier zetten en dit doorschuiven naar degene die links van ons zat. Ons werd toen gevraagd die handtekening na te maken, wat niemand is gelukt. Daarna moesten we het papier een halve slag draaien, zodat de handtekening op z’n kop stond. Vervolgens kregen we de opdracht de handtekening opnieuw na te maken. En, geloof het of niet, iedereen wist de handtekening van zijn buurman m/v prachtig na te maken. Ook mijn prestatie mocht er zijn, terwijl ik helemaal niet kan tekenen.

Als verklaring kwam dat het normaal namaken van de handtekening wordt aangestuurd door je linker (rationele) hersenhelft. Draai je de handtekening om, word je rechterhersenhelft aangesproken. Daar waar creativiteit zich bevindt. Dus jongelui, effe de handtekening van het kerstrapport omdraaien en simpel natekenen.

Beloof me dan wel dat je in het voorjaar weer apetrots door je ouders de handtekening op het schoolrapport laat zetten.

12.10

2 gedachten over “Voor gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office