Kroondomein.com

Kokend pijpkaneel

Click op de afbeelding voor de beschreven échte God

“Het leven is een pijpkaneel, ieder zuigt er aan en krijgt zijn deel,” is een heel oud gezegde waarvan ik nu weet dat het absoluut niet klopt. Ook de flauwekul dat iedereen zijn eigen rugzakje draagt, raakt kant nog wal, tenminste als je het in relatie brengt met die pijpkaneel.

Ongetwijfeld zit er in zo’n tas op de rug wel een hoop ellende over scheidingen, failliet gaan en kleinkinderen niet meer mogen zien. Maar dat is echt nog niets bij datgene wat écht uit die kaneelpijp valt te zuigen. Dat uitgezogen deel, plastisch gesproken natuurlijk, heeft met het aller belangrijkste van het leven te maken, je gezondheid.

Daar komt geen rugzakje aan te pas. Nee, meer een oer Hollandse fluitketel. In de loop der jaren vult dat keteltje zich met steeds meer water. Soms druppel voor druppel, maar ook wel eens met golven tegelijk. Helemaal persoonsgebonden, maar nauwelijks te beïnvloeden. Hoewel, een bepaalde mate van waterbeheer is ons allen wel gegeven. Niet zo zeer over hoe snel ons keteltje vol loopt, hoewel daarin onze perceptie (inborst) ook erg belangrijk is. Beschouwen wij ons keteltje half vol of ons keteltje half leeg is. Maar het allerbelangrijkste is uiteindelijk de temperatuur van ons ketelwater.

Die temperatuur staat voor hoe wij in het leven staan. Hoe wij weten te relativeren en hoe wij onze situatie (watertemperatuur) weten te beheersen. Dát houdt ons water onder het kookpunt. Heel belangrijk, omdat water op het kookpunt gaat fluiten. Het moment dat, opnieuw plastisch gesproken, de fluitketel van de warmtebron afgaat. Voor ons mensen het einde van ons leven.

Nee, we zuigen niet aan een pijpkaneel, maar hebben ons water op bepaalde temperatuur in onze fluitketel. Daarom, eigenlijk is Flip Fluitkel écht onze God.

1214

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office