Kroondomein.com

Gold digger

Click op de foto voor mijn mooie begin

Hoewel de naam er in die tijd nog niet aan werd gegeven, werd ik in bepaalde kringen Gold digger genoemd. Dat speelde zich af in 1966 met als hoogtepunt, eerste kerstdag, het moment dat ik mij met mijn vriendinnetje verloofde. Kwade geesten meenden hun opvatting over mij bevestigd te zien, toen zij onze verlovingskaart onder ogen kregen. Ik verloofde met Truus Jas, een donkerharige schone van 17 jaar. Overigens slechts twee jaar jonger dat ik.

De aantijging had alles te maken met Truus haar meisjesnaam én donkere haren. De redenering van toen heb ik, om eens en voor altijd van die aantijging af te zijn, nu maar eens gedigitaliseerd:

“Ja dag, zij zal écht geen Jas heten. Zulke achternamen bestaan toch niet, of heb jij wel eens gehoord van Paulien Jeans? Nou dan, Napoleon zou echt niet goed hebben gevonden dat iemand zich naar een kledingstuk liet noemen. En zij die dat toch probeerden, werden voor straf als Naaktgeboren in het naamregister ingeschreven. Daarom joh, Truus heet geen Jas, die naam gebruiken ze gewoon om hun rijkdom te verhullen. Je ziet toch zo dat Truus van Griekse komaf is. Met rijke Griekse scheepsmagnaten  als voorvaderen. Let maar op, Truus Jas heet gewoon Truus Ojassis en dat heeft Kroontje al lang in de gaten.

In één ding hadden die lasteraars wel gelijk, met mijn Truus heb ik mij 45 jaar rijk gevoeld

1214

2 gedachten over “Gold digger

  1. Wilma Phillipson

    Soms kan ik er best jaloers op zijn als ik zie, hoor of lees dat iemand zijn hele leven gelukkig is geweest mijn één en dezelfde partner. Mij was dat geluk niet beschoren, maar daardoor ben ik misschien wel zo gelukkig met mijn lief. Als ik hem eerder was tegengekomen was het met ongetwijfeld wel gelukt om mijn hele leven met dezelfde partner gelukkig te zijn.
    Een lieve groet,
    Wilma

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office