Kroondomein.com

Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.

Met een click op de foto zie je hoe een patio in een tuinkamer is veranderd

Het gaat erop lijken dat mijn weigering, om een buurvrouw onder mijn Facebook-vrienden te scharen, mij uiteindelijk voor de rechter brengt. Nou dat moet dan maar, want die mevrouw heeft zo’n zure uitstraling, dat ik vrees dat mijn nulletjes-en-eentjes erdoor worden aangetast.

In real life had ik het al niet zo op haar. Na één van haar akkevietjes belde zij destijds Truus op, met het verzoek weer aardig gevonden te willen worden, want zoals ze zei: “Het leven is al zo kort….” Wat voor mijn Truus bijna een profetisch uitspraak was. Ik heb daar nooit aan toegegeven, waarin ik ben volhard, nadat zij nooit enige vorm van medeleven heeft getoond, bij het ziekbed en overlijden van mijn vrouw.

Recent ging die mevrouw toch weer in een charmeoffensief, nu via Facebook, waar zij om mijn digitale vriendschap vroeg. Hooglijk verbaasd door dit verzoek, heb ik het geweigerd. Oef, dit was tegen de zere muis.

Kennelijk wenste zij hier rancuneus actie op te ondernemen. Daarvoor moest echter wel eerst haar eigen straatje schoon worden geveegd. Haar achtertuin was namelijk één grote wildernis, met veel zon weghalende, langs de erfgrens staande bomen. Rond november werd er de gehele wildernis, met alles wat er groeide en bloeide, door een gespecialiseerd bedrijf compleet weggehaald. Ook haar voortuin kreeg een spic en span beurt.

Haar aanval kon worden geopend. Nadat zij allerlei nare dingen had uitgebroed, spande ze DAS Rechtsbijstandsverzekering voor haar karretje. Gisteren ontving ik een aangetekend schrijven, waarin heel wat sommaties stonden opgesomd. Allereerst moet mijn boom in de achtertuin, dicht tegen de erfgrens aan, na bijna veertig jaar verdwijnen. Ook de boom in mijn voortuin, een leeftijdgenoot van die andere, zal de bijl in moeten, ten einde de, naar haar beleving, onrechtmatige hinder weg te nemen. Volgens mij staat deze overlast gelijk aan de overlast van de natuur, wat naar mijn oordeel haar verzuring bevestigd. Maar dit ter zijde.

Natuurlijk was de afgewezene niet geheel gerust, over haar succes mijn bomen weg te krijgen. Er moesten meer ijzers in het vuur worden gezet. Daarvoor dook zij heel diep in haar dagboek en kwam terecht bij het jaar 2001. Zes jaar daarvoor hadden wij een (serre) dak op onze patio laten zetten, waardoor deze kleine open ruimte een fraaie tuinkamer van 3.00 x 3.00 meter werd. Natuurlijk niet alvorens toestemming van de buren te hebben gekregen en een bouwkundige van de Gemeente Alkmaar de bouwvergunning had verleend.

Na zes jaar ontstond er bij de buren een afwatering probleem. Kennelijk veroorzaakt door dit dak, wat met een kunststof mat raam op ons gezamenlijk muurtje rust. Zowel de buren als wij hebben er een bouwkundig adviseur bij gehaald, die gezamenlijk tot een oplossing kwamen. Volledig op mijn kosten is toen voor veel geld, door een erkend bedrijf, de afwatering aangepast en de schade hersteld. Iedereen blij.

Tot 12 na de afwijzing van het vriendschapsverzoek bij Facebook. Door DAS werd gedicteerd, dat alles maar weer eens opnieuw moet worden bekeken. Waarbij zelfs een schadeclaim, inclusief de bomenlast, in het vooruitzicht zal worden gesteld.

Natuurlijk is mijn repliek, inclusief alle bewijzen al de deur uit. DAS zal hieruit wel concluderen dat er op een heel onaangename manier misbruik van hun wordt gemaakt. Hopelijk staat hierop ook een straf, lees schadeclaim.

Denk maar niet dat ik alles en iedereen zo maar op mijn Facebook toelaat.

-o-o-o-

 

n.b. De rechtszaak is toch doorgezet maar niet door haar gewonnen.

0115

7 gedachten over “Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.

 1. Ellie Schmitz

  Het is toch van de zotte dat je op facebook iedereen als vriendin of vriend zou moeten accepteren…doe ik ook beslist niet! Wat een ‘zielige’ mensen zoals jouw buurvrouw zijn er toch op deze wereld….zo te lezen heb je de energie het spel mee te spelen, Arnold. Ik wens je veel succes!

  Reageren
 2. Helga

  Waar Facebook al toe kan leiden/lijden.

  Eerlijk gezegd heb ik de indruk dat je buurvrouw te vaak heeft gekeken naar het programma ‘De rijdende rechter. Misschien had ze hem het liefste ingeschakeld maar dan had ze zelf ook breed uitgemeten in beeld moeten verschijnen. En dat laatste wil iemand met een verzuurd gezicht natuurlijk niet. Ik snap nu opeens waar de uitdrukking “gezichtsverlies” vandaan komt.

  Deze vrouw heeft hulp nodig, niet zoals ze nu krijgt van haar rechtsbijstand verzekering maar hier is dringend geestelijke bijstand gewenst. Alleen een expert kan beoordelen of het hier om schizofrenie, paranoia of een andere afwijking gaat. Ik heb geen ervaring met dit soort aandoeningen dus weet zodoende niet zo goed de verschillen. Naast dit ziektebeeld zou ordinaire afgunst hierbij ook nog een grote rol kunnen spelen. Want om na zoveel jaren te gaan zeuren over zoiets onbenulligs als: “Nu ik mijn tuintje heb opgeruimd, moet jij dat ook maar doen.” En als je dan zo iemand ook nog afwijst als vriendje op Facebook, tja dan krijg je DAS op je dak en “das” in dit geval heel vervelend.

  Misschien bestaat er ook een Facebookpagina voor mensen in geestelijke nood. Daar zullen ze wellicht haar vriendje willen zijn. Dan zijn er ook nog zelfhulpgroepen waar je kunt leren hoe je met bomen kunt praten en knuffelen. Misschien kun je haar eens door verwijzen naar een van de leden van ons koninklijke huis. Zij weet daar alles van en…… misschien zit zij ook wel op Facebook! Wie weet…… mogen jouw bomen dan toch blijven.

  Ik wens je succes en vooral sterkte!!!!

  Reageren
 3. dorotique bernards

  wat mag ik me nu dubbel gelukkig prijzen je facebook-vriendje te zijn Arnold…je neemt niet zomaar iedereen in huis…
  tja van je buur moet je ’t hebben maar dan wel van de andere zijde. zou het soms kunnen zijn dat je ze te weinig aandacht geeft?
  met je buur is het net zoals met een plant; je moet er tegen blijven praten hè anders groeien ze niet.
  met man en macht is ze begonnen haar verzuurde grond weer bouwrijp te maken…geen geld was haar teveel…..dat zet me toch wel aan het denken eerlijk gezegd; zou het niet zo kunnen zijn dat ze ’n oogje op je heeft; via Truus lukte ’t niet, via het dak, tuinhekje en de voordeur niet. nou dan is er nog altijd facebook om je kamertje binnen te wandelen toch?
  jullie mannen zijn soms toch zo kinderlijk naïef he.
  Arnold ben er op voorbereid…ze zoekt echt een kroon op haar werk dus pak je kroontjespen en schrijf haar maar eens een ouwerwets liefdesgedicht, enveloppe met een lekkere likpostzegel erop, via de brievenbus en kijk maar eens hoe ze daar van opknapt.
  wil ze misschien nooit meer je facebookvriendje worden

  Reageren
 4. Gerrit Veltman

  Wat en gedoe…… en niet om niks, we hebben het wel over woongenot.
  Blijkbaar is de buuf door al haar vrienden en vriendinnen heen en
  gaat ze nu op voor 50 tinten geel. je zal dr maar naast wonen, jij wel ik niet brrrrrrr.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office