Kroondomein.com

Biermaatje

niermaatje

Vandaag verliet ik Holland om in Friesland, vanuit Sneek, een wandeltocht te lopen. Een pracht tocht in een beetje buitenland, waarbij heel toeristvriendelijk de openbare teksten, onder meer van straat- en gemeentenamen, eerst in de Nederlandse taal staan, om in het Fries te worden ondertiteld.

Mijn buitenlandgevoel werd verder aangewakkerd in de mooie kroeg van start en finish. Conform mijn bestelling kreeg ik een heel mooie biertje uitgeserveerd. Het viel mij direct op dat het niet zo’n twee-slokken-biertje uit de Randstad was. Nee, een mooi vol glas, prima getapt, waarop ook nog eens de inhoud in centiliters stond aangegeven, 0.3 cl. Wat een verademing.

Zal in vooral de Randstad het toch de Heineken-terreur zijn, waardoor op het vaak slecht getapte biertje geen inhoudsmaat wordt aangegeven?!  Ook dan blijft het vreemd dat er van overheidswegen hierop niet wordt ingegrepen. Het wordt tijd dat de biermagnaten hierop worden aangepakt.

Maar goed, in Friesland weten ze, zoals in elk buitenland, wel hoe het hoort. Na m’n eerste teug draaide ik het bierglas een kwartslag, om te zien welk Fries biertje voor mij was ingetapt. Jammer, geen Fries pilsje. Wel een Duits biertje, waar ze al vele jaren weten hoe het hoort.

0112

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office