Kroondomein.com

Voer voor de kattenfluisteraar?

Kiwi is een heel traditionele eter, daar kwam ik vrij snel achter, na hem maaltijden Whiskas voor te hebben geschoteld. Meneer bedankte er steeds voor. “In Haarlem Almo Nature, dan ook in Alkmaar Almo Nature,” bleek zijn motto te zijn. Natuurlijk gaf ik hem uiteindelijk zijn zin.

Sindsdien bestel ik zijn eten digitaal, steevast conform Haarlemse gewoonte, Tonijn Pacific en Tonijn met jonge Ansjovis. Recent meende ik hem een plezier te doen met een lekkere variant, Tonijn met Garnalen. Fout!! M’n katerkoppie haalde z’n neusje er voor op. Met “dit heb ik niet besteld,” meende hij mij naar de keuken terug te kunnen sturen. Fout!  Met het verhaal ‘bloemkolen manie* in gedachte ging ik op m’n knieën, nam Kiwi tussen mijn benen en begon hem uit m’n hand te laten eten. Met succes, want opnieuw was het smikkelen. Echter niet meer dan een halve maaltijd.
 
Desalniettemin verwachtte ik vanochtend een leeg bakje aan te treffen. Mis, de halve maaltijd van gisteren was onaangeroerd gebleven. Opnieuw nam ik Kiwi tussen mijn benen om hem uit m’n hand te laten eten en zowaar werd er weer gesmikkeld. Het ging schoon op, letterlijk om mijn vingers (door hem) er bij af te likken.
 
Ook omdat meneer behoorlijk aan gewicht is, meende ik het hierbij te kunnen laten, temeer daar zijn ontbijt ‘standaard’ met een bakje water en (2 handjes) brokken ‘Wild Freedom’ werd gecompleteerd. Beteuterd, met een verontwaardigde blik, keek Kiwi naar zijn incomplete ontbijt, ging er provocerend naast zitten, om verwachtingsvol af te wachten. Opnieuw ging ik, nu spreekwoordelijk, door mijn knieën en vulde zijn ontbijt verder aan.
 
Overigens blijft Kiwi nog steeds weigeren om mijn slaapkamer binnen te komen. Hooguit ‘mekkert’ hij ’s ochtends op de drempel om mij uit bed te krijgen.
0520
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office