Kroondomein.com

Schootkater

Click op de foto en zie Hoe Morro en Lotta mij met eten gezelschap hielden.

M’n katerkoppie is uit Haarlem, van hele goeie ‘komaf’. Hij kon het maar niet verkroppen dat z’n vrouwtje en baasje een baby’tje hadden gekocht, waardoor de aandacht niet alleen meer naar hem toe ging. In goed overleg werd besloten dat Kiwi een ander huis zou zoeken. Uhh, zou láten zoeken. Voor mij had het lang genoeg geduurd om, na het overlijden van Morro, alleen in huis te zijn. Zo kwam ik, via de site verhuisdieren.nl, met Kiwi in contact, weliswaar gerepresenteerd door zijn baasjes. Zijn lieve snuitje deed het ‘m, maar ook dat hij al 8 jaar oud was en alleen kon zijn. Nog steeds blijkt Kiwi voor mij een schot in de roos.

Maar ja, dat ‘alleen kunnen zijn,’ heb ik door de Corona crisis, niet erg lang kunnen uitproberen. Noodgedwongen werd ik huiselijker dan ooit. Daar kreeg Kiwi ook de smaak van te pakken. Hij concentreerde zich steeds meer op mij. Zodra hij mij ’s ochtends uit bed ziet komen, komt hij op een drafje op me af, om direct tegen me aan te komen hangen. Zat ik achter mijn bureau te schrijven, ging hij voor mijn toetsenbord liggen. ‘Ging,’ want die manie is er een beetje af. Hij vindt het een geweldige ervaring dat ik veel thuis ben en zodra ik in mijn luie stoel plaats neem, is hij al op schoot.

Momenteel beperkt hij zijn keuzes voornamelijk tussen ‘op schoot’, of in de tuin zijn. Is hij binnen en ik niet ‘op de plaats waar hij vindt dat ik hoor,’ begint hij miauwend te zeuren. Gezien de huidige situatie laat ik ‘m even. Want, Corona heeft eigenlijk Kiwi’s zelfstandigheid hem een beetje afgenomen. Ik laat het nog even maar zo, maar zodra mijn vrijheid verder wordt verruimd, zal m’n katerkoppie wat meer zijn eigen weg moeten gaan.

Natuurlijk gaat hem dat dan ook weer lukken.

0620

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office