Kroondomein.com

Mijn 80 euro aan de oorlogsslachtoffers

snelheidscontrole

In Duitsland werd ik met een lichtflits erop gewezen de maximale snelheid te hebben overschreden en dat mij hiervoor een geldboete stond te wachten. Maanden nadien viel er dan ook een Duitse bekeuring van maar liefst 80 euro op mijn deurmat.

Deze boete betalen, zag ik als hoogverraad jegens mijn opa Kroon, die in de tweede wereldoorlog van de honger was gestorven. Nooit heeft de Nederlandse politie toen de Duitsers voor deze misdaad bestraft.

Daarom was ik niet voornemens om voor deze simpele overtreding de Duitsers te betalen, terwijl zij straffeloos mijn opa de dood in hebben gejaagd.

Als Baby Boomer vond ik het ook grievend dat ze mij in de Duitse taal hebben aangeschreven. Daarom deed ik voorkomen hun taal niet machtig te zijn en stuurde de bekeuring terug met als begeleidend schrijven, natuurlijk in het Nederlands:

“Mijne Heren,

Bij mijn weten heb ik in Duitsland nooit aan een loterij meegedaan, dus begrijp ik niet goed een prijs van 80 euro te hebben gewonnen. Ik zie dan ook van deze prijs af. Om dit leuke bedrag toch een bestemming te geven, verzoek ik u dit te schenken aan een fonds voor oorlogsslachtoffers.

Hoogachtend.

Arnold Kroon”

Nooit heb ik hier nog een reactie op gekregen.
Graag gedaan opa!

0899

 

Een gedachte over “Mijn 80 euro aan de oorlogsslachtoffers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office