Kroondomein.com

Mijn 80 DM aan de oorlogsslachtoffers

snelheidscontrole

Kennelijk is het politiekorps van Nederland tevreden met het resultaat van 15% opgeloste zaken, waar dit percentage in het buitenland vele malen hoger ligt. Mogelijk gedreven door deze zelfgenoegzaamheid, is het politiekorps van Nederland met de ons omringende landen overeengekomen dat zij er de tijd voor nemen, om de staatsburgers van Nederland te achtervolgen met bekeuringen, die zij in het buitenland hebben opgelopen. Tijd zat, niet waar.

Dat doet mij denken aan het moment van vóór deze politieovereenkomst. In Duitsland werd ik met een lichtflits er op gewezen de maximale snelheid te hebben overschreden en dat mij hiervoor een geldboete stond te wachten. Maanden nadien viel er dan ook een Duitse bekeuring van maar liefst 80 Duitse Marken op mijn deurmat. Deze boete betalen, zag ik als hoogverraad ten opzichte van mijn opa Kroon, die in de tweede wereldoorlog van honger was gestorven. Nooit heeft de Nederlandse politie toen de Duitsers  voor deze misdaad bestraft.

Daarom was ik dan ook niet voornemens om voor deze simpele overtreding de Duitsers te betalen, terwijl zij straffeloos mijn opa de dood in hebben gejaagd. Door voor te doen dat ik de Duitse taal totaal niet machtig ben, heb ik met het terugsturen van de bekeuring, mij van deze Duitse boete ontdaan. In de Nederlandse taal schreef ik er bij:

“Mijne Heren, Bij mijn weten heb ik in Duitsland nooit aan een loterij meegedaan, dus begrijp ik niet goed een prijs van 80 Duitse Marken te hebben gewonnen. Ik zie dan ook van deze prijs af. Om dit leuke bedrag toch een bestemming te geven, verzoek ik u dit te schenken aan een fonds voor oorlogsslachtoffers. Hoogachtend.”

Nooit heb ik hier nog een reactie op gekregen.

Graag gedaan opa!

0899

 

Een gedachte over “Mijn 80 DM aan de oorlogsslachtoffers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office