Kroondomein.com

Knock Out op het Hobbemaplein

Hobbemaplein

Bij de motorenzaak op de Delftselaan in Den Haag, werden niet alleen motorfietsen, bromfietsen, scooters en fietsen gerepareerd, maar ook een aantal invalidenwagens. Voornamelijk gemotoriseerde vervoermiddelen voor gehandicapten. Maar er was één invalidenwagen bij, merk Lely, die heel bijzonder zonder hulpmotor werd aangedreven.

Twee hefbomen werkten als handtrappers, waarmee je behoorlijk vaart kon maken. Het principe van een zogenaamde doortrapper. Nadat tijdens een onderhoudsbeurt de speciale ketting was vervangen, ging de monteur met de Lely een proefritje in de omgeving maken. Daarbij bleef hij wel héél lang weg. Zo lang dat een collega-monteur op een motorfiets polshoogte ging nemen.

Nog geen kilometer verder, op het allerdrukste punt van Den Haag waar de grootste markt van heel Europa is, trof hij zijn collega aan. Ogenschijnlijk slapend in het invalidenwagentje, midden op het Hobbemaplein. Het verkeer werd even stilgelegd, om samen met omstanders het karretje naar de kant van de weg te brengen. Net op het moment dat de monteur behoorlijk dizzy zijn ogen open deed. Wat bleek nu, wat onvoorzichtig had hij een vrij scherpe bocht genomen, waardoor hij één hefboom vol onder z’n kin kreeg en zichzelf zo buiten westen had geslagen.

0899

2 gedachten over “Knock Out op het Hobbemaplein

 1. Rien Solcer

  Iemand neemt Poolshoogte, en geen polshoogte, heeft te maken met met de poolster, die werd geschoten door zeelieden om de route te bepalen.

  Reageren
  1. Arnold Kroon Bericht auteur

   Sorry voor de late reactie. Maar toch alsnog:
   Polshoogte is inderdaad een afgeleide van poolshoogte, maar evenzogoed door Meneer Van Dale in zijn grote boek opgenomen.
   In ieder geval leuk dat u m’n verhaaltje heeft gelezen. Kom voor de gein nog eens terug in mijn kroondomein; https://www.kroondomein.com

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office