Kroondomein.com

Collega als act aan cabaretier doorverkocht

Ene heer Dikkeschey (fonetisch: ‘Dikkesjie’) was een corpulent, beetje vreemd baasje, die altijd op je lachspieren werkte. Was het niet door z’n motoriek, dan was het wel door z’n overdreven, breedvoerige verhalen. Weer net van vakantie terug, verhaalde hij ooit tot in details over zijn fantastische vakantieland, Spanje.

Hoe geweldig hij vanuit z’n hotelkamer uitkeek op een idyllisch vissershaventje. Waar hij met zijn vrouw elke ochtend op het zonovergoten terras een kopje koffie dronk. Er s’ avonds graag een kouwe klets nam. Daar zelfs op een dag heel uitvoerig met Leen Jongewaard had gesproken. “Jaaa hooor, Dikkeschey,” was menige reactie van zijn collega’s bij Rubberfabriek Vredestein in Loosduinen.

Dat het dit keer van heer Dikkeschey geen overdreven verhaal was, werd die winter door cabaretier Wim Sonneveld op TV bevestigd, getuige een sketch uit een van zijn beroemde One Man Shows.

Het speelt zich af in een overvolle tram waar Wim Sonneveld met een kussen onder zijn jas een corpulent mannetje parodieert, die hij steevast meneer Dikkeschij noemt. Door zich een halve slag te draaien was hij, zonder dat kussen, dan weer zichzelf.

Zijn tekst, met kussen onder z’n jas: “We hadden echt een fantastische vakantie in Spanje. In ons hotel hadden mijn vrouw en ik een prachtig uitzicht op een idyllisch vissershaventje. Daar mochten wij ’s ochtends graag op het zonovergoten terras een kopje koffie drinken. En natuurlijk ‘s avonds een lekkere kouwe klets.”  

Bijna heel Nederland genoot opnieuw van Wim Sonnevelds One man Show. Dat was anders in huize Dikkeschey, waar mevrouw D. kwaad de kamer verliet.

Het is oppassen geblazen, als een bekende Nederlander jou leuk gaat vinden.

Dikkeschey bij Wim Sonneveld
Uit m’n gastenboek

0899

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office