Kroondomein.com

Fiets Bingo

72-51-68-74-70-94-91-97-61-62-57-58, richting 68 en ik was dáár, waar ik mij in het verleden zo vaak over verbaasde, als ik van de Afsluitdijk terug naar huis reed. Het leek mij leuk om via fietsknooppunten daar toeristisch naar toe te fietsen.

In dit ‘Nederlands Kremlin’ kom je de meest fraaie bouwwerken tegen, die van allerlei soorten materialen zijn gemaakt. Jammer dat ik niet even bij de aartsengel Michaël een kaarsje kon branden. Maar natuurlijk moest het imposante bouwwerk op de foto, wat mij vaak langs de autoweg stilletjes lonkte.

Terug ging ik via 58-57-56-55-83-82-74-44-45-13-48-49-71-72, waarbij ik verrassend ook bij de wielerronde van Warmenhuizen terecht kwam. Leuk om weer eens naar een wielercriterium te kijken, maar jammer dat er zo weinig publiek was. Het leek er wel op dat er in Noord-Holland voor de renners ‘ouderwets veel’ aan premies was te verdienen, want het was alsof de speaker het gehele winkelbestand van Warmenhuizen omriep, met natuurlijk ‘kassa’ voor de coureurs.

Totaal reed ik een kleine 70 kilometer, met uiteindelijk toch een ‘pilsstop’ op een terras in Bergen. Voor mij was het een dag ’terug in de tijd,‘ waarin ik weer aardig wat tourkilometers reed. Niet meer met mijn RIH*, maar met een KOGA met stekker. Ik raak verslaafd aan fietsknooppunten. Nog even en ik haal mijn boodschappen alleen nog binnen via knooppunt-routes.

Gelukkig ga ik nooit naar de Bingo, stel je voor, bij nummertje 44 neig ik dan op te vliegen, nee niet met Bingo!, maar met “Warmenhuizen!”. Of bij 58: “Nieuwe Niedorp!” Ik denk dat het alleen wonen dan voor mij snel voorbij zal zijn.

0619

 

* Zie onze RIH’s in ruste: https://kroondomein.com/museumstuk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office