Kroondomein.com

Nog maar een geboortedag

Truus 70 jaar
Tot en met 2011 was ik op Truus haar verjaardag ook een beetje jarig. Vanaf 13 juli 2012 bleef er echter niets meer dan haar geboortedag over. Wat tevens een einde maakte aan mijn beetje jarig zijn. Neemt niet weg dat ik het nog steeds als een bijzondere dag beschouw.

Sinds die tijd branden er voor Truus geen welgetelde kaarsjes meer op een taart. Terwijl ik die traditie toch jaarlijks laat voortbestaan. Niet óp een taart, maar in een kerk, Sint Jan de Doper in Noord Scharwoude. Nog wel direct onder het mooie beeld van de Heilige Sint Anthonius, waar Blöf een mooi nummer over zong, met: “Soms is het beter iets moois te verliezen. Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.”

Dit keer waren het maar liefst 70 kaarsjes. Dat zijn héél wat vlammetjes, maar ter uitdrukking van een mensenleven, bij lange na niet genoeg. In serene rust binnen die immens grote kerk, had ik weer even een bijzonder momentje ter ere van mijn Truus, die uiteindelijk 47 jaar deel van mijn leven heeft uitgemaakt.

0719

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office