Kroondomein.com

Vuile uitlaat

Bob Kroon

Hoewel de uitkeringsperiode drie jaar blijft, is het beleid van de aankomende regering er op gericht werkelozen sneller (opnieuw) aan het werk te krijgen. Omscholing is daar één van de middelen voor. Dat vind ik niet alleen een goed idee, maar heb dat ooit van heel dichtbij meegemaakt.

Mijn vader, zoals ik eerder heb neergeschreven een op en top motorman, kon halverwege de jaren zestig geen droogbrood meer verdienen in zijn motorenzaak. Er werd massaal voor de auto gekozen. Voor hem werd het tijd om iets anders te gaan doen. De zaak werd gesloten om, na een gigantische verbouwing, opnieuw te worden geopend als wassalon.  In die tijd een nieuw fenomeen in Nederland.

Omdat mijn vader ruim 25 jaar met motoren in een pure mannenwereld heeft geleefd, moest eigenlijk ook zijn brein worden verbouwd, wat met veel gevoel van Haagse humor hemzelf goed is gelukt. Het heeft ook een aantal anekdotes voortgebracht. Heel illustratief voor gebeurtenissen rond zijn omscholen in de praktijk is wel het volgende verhaal:

Mijn vader, techneut als hij was, in de salon doende met technisch onderhoud aan de wasmachines, terwijl een aantal vrouwen hun wasje aan het draaien waren. Eén van die dames, direct naast de machine die door mijn vader onderhanden werd genomen, meende uitleg te moeten geven aan datgene waar ze mee bezig was. “Ik smeer altijd even de kruisjes aan,” hing zij letterlijk de vuile was bij mijn vader buiten.

Oké, bij reparaties aan motoren was hij goed bekend met een vuile uitlaat, maar met mannen onder elkaar werd daar heel anders over gesproken.

0314

Een gedachte over “Vuile uitlaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office