Kroondomein.com

Beroemd gegoogeld

wanmaker

Vandaag heb ik mijzelf een beroemd geslacht ingegoogeld. Of ten minste voor de helft, want het gaat om mijn opa van moeders kant.

Ooit schreef ik in mijn kroondomein al over deze fameuze Haarlemmer. Beroemd om zijn bakfietsverhuurbedrijf, “bij Wanmaker huren, veilig sturen!” Wereldwijd gesproken heeft het geslacht Wanmaker méér naam gemaakt. Al is door het veramerikaniseren van de naam er een a’tje bijgekomen.

In Philadelphia was het John Wanamaker (1876) die in de verlaten Pennsylvania Railroad Station ‘een Grand Depot’ begon, wat uitgroeide tot een megastore, met een even imposant filiaal in New York. Wanamaker’s eerste store, een voorloper van het hedendaagse warenhuis, had als eerste winkel ter wereld verlichting èn telefoon. Om het winkelende publiek te plezieren, stond er in het moederfiliaal zelfs het grootste orgel ter wereld; de Wanamaker Organ. Door overname zijn de warenhuizen uiteindelijk opgegaan in het hedendaagse Macy’s Center.

Mijn familie kon stil gaan leven en alleen maar leuke dingen doen…. Zo kon het gebeuren dat Sam en later dochter Zoë Wanamaker beroemde filmsterren werden.

Ach ja, het went, kleinzoon te zijn van Gezinus Wanmaker, telg uit een beroemd en rijk geslacht.

0110

n.b.: Ook de andere kant van de familie
laat zich niet onbetuigd. Zie:
https://kroondomein.com/lucky-one/

2 gedachten over “Beroemd gegoogeld

  1. Kieneke bertou

    Ho, wacht ff, jij het oogappeltje, oma dement? Opvallend dat jij na haar overlijden jezelf heel veel kan permiteren, moeten snel in gesprek ?????????

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office