Kroondomein.com

Zij weten hun plaats niet

Click op de foto en zie dat een eigen plek niet altijd voor de auto is

Door het land heen heb ik beroepshalve heel wat grote bedrijven bezocht. Voornamelijk de hoofdkantoren hiervan, waarbij ik mij over parkeren nogal wel eens verbaasde. Niet bij de bedrijven die op jouw komst voorbereid, netjes een parkeerplek voor je hadden gereserveerd. Heel geinig ook eens aan de rand van de Amsterdamse Jordaan, waar ik met een autolift een kleine parkeerkelder in ging.  Ook waar je aan de straatkant moest parkeren, was het geen enkel probleem.

Vanuit een heel conservatieve training, heb ik mij overigens aangeleerd om dan niet direct in beeld te parkeren. Theorie daarvan was dat, bij het uit de auto komen, je een onderdanige positie aanneemt, waarmee je met jouw entree jezelf enigszins op achterstand zou zetten. Onzin misschien, maar ik hield mij daar wel aan. Kwam mij ook goed uit, want ik heb nooit goed aangeleerd om een leaseauto te wassen.

Vreemd vond ik het bij die bedrijven, meestal van ontzettend conservatieve aard, waar de meest prettige parkeerplaatsen, direct voor de deur voor de directie waren gereserveerd.
Bij het Noordhollands Dagblad maakten ze het zelfs zo bont, dat het bordje “GERESERVEERD DIRECTEUR” in hoofdletters was geschreven en “gereserveerd adjunct-directeur” in kleine letters. Een doordachte visie of misschien zelfverheerlijking bij die regionale krant?

Bij het hoofdkantoor van een fabrikant met eigen winkelketen was voor het pand een immense parkeerplaats. Het dichts bij de ingang waren zeker 25 parkeerplaatsen gereserveerd voor de directie (?!). De bezoekers moesten met passeren van de bedrijfstop daardoor een aardige tippel maken. Het komt ook veel voor dat je als bezoeker met je auto naar de achterkant van het pand wordt verwezen. Ook dat heb ik nooit begrepen.

Het is toch niet meer van deze tijd dat directieleden heel arrogant hun eigen auto pal voor de deur zetten. “Zoek het maar uit, meneer en mevrouw de klant. Regent het, nou dan heeft u toch zeker wel een paraplu in de auto?!”

Zou ik het voor het zeggen hebben, hadden directieleden zelfs geen eigen parkeerplaats. En zo dicht mogelijk bij de ingang van het kantoor zouden de parkeerplaatsen zijn gereserveerd, met de borden: “Welkom, voor u als klant, zijn deze parkeerplaatsen gereserveerd!

Toch kon ik één keer billijken dat er sprake was van een eigen parkeerplaats. Er zal best een goede reden zijn, om die plaats mevrouw Van Gelder te hebben toegewezen.

0810

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office