Kroondomein.com

Uitgeslapen gespeeld

zomertoernooi 2018

In de showroom van Swiss Sense kwamen we er niet helemaal uit. De Zwitserse Franks werden in de knip gehouden, alsof zij dachten: “Laat eerst maar eens zien wat je kunt.” In stilte ging ik die uitdaging aan. In één ding hadden zij het gelijk aan hun kant: Die ene nacht dat ik, voor het zomertoernooi, op hun Boxspring Home 405 electro mocht slapen, deed fysiek bij mij wonderen. Niks vier onderbrekingen van mijn nacht, want met slechts één keer een plasje plegen, sliep ik de hele nacht in alle rust door. Voor mij écht een verademing.

Maar ja, dan moest ik het ‘wakker genoeg’ wel waarmaken. Direct al de eerste partij voelde ik mij, niet alleen heerlijk uitgeslapen, maar ook nog eens vol zelfvertrouwen. Met mijn sterk spelende maat lieten we slechts drie tegenpunten toe. Mooi het verhaal van ‘de eerste klap…’ Ook onze volgende tegenstanders, met de gevreesde penningmeester als schutter, overspeelden wij arrogant. Ons toernooi-moyenne van twee hadden we bereikt. Hiermee valt Swiss Sense voorlopig niet echt te imponeren. Zij accepteren óók met petanque slechts de top.

Onze derde ontmoeting was nota bene zelfs tegen mijn eigen interne-competitie-maat, die ik de laatste tijd aanmoedigde om vooral het schieten te trainen. Naar bleek, met succes, temeer daar ik als schutter tegenover hem kwam te staan. Binnen de kortst mogelijke keer keken wij tegen een 0-6 achterstand aan. Door nare familieomstandigheden moest ik node mijn boule-maat voor een reservespeelster verruilen. Daardoor zaten we gewoon niet meer in de opgekomen flow. Met die 0-6, en ons begin van afgezakte schouders, besloten wij van taak te veranderen. Achteraf, een briljante wissel. Met plaatsen voelde ik mij in ‘het bos’ veel meer op mijn gemak, terwijl Jopie vooral rond de tien meter graag de schutter is. De 0-6 ‘toverden’ wij in 13-9 om. Nog één tegenstander te gaan.

Niet de minsten van Texel boden zich als laatste tegenstanders aan. Jopie en ik wonnen de toss, zodat wij baankeuze hadden. Onze laatste baan in het bos moest het gaan doen. En ja hoor, wij overruleden onze tegenstanders met maar liefst 13-2. Yep, wij hadden niets verloren; goed voor een tweede plaats binnen de ranking van het toernooi.

De voorspelbare reactie van Swiss Sense is ongetwijfeld: “Wat zal jij vannacht lekker slapen.”

0818

Een gedachte over “Uitgeslapen gespeeld

  1. Iris

    Interessant artikel. En het is waar dat er zoveel verkopers zijn die leads met moeite binnenhalen en dan een slechte onpersoonlijke offerte sturen. Alleen al het gevoel geven dat je aandacht hebt besteedt aan een offerte zorgt ervoor dat deze niet zomaar even aan de kant geschoven wordt.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office