Kroondomein.com

Stoppen met petanque?

kampioenen

Top!, Epke Zonderland verovert na 4 jaar opnieuw de wereldtitel. Als triplette-kampioen 2018 bij Celeritas-Petanque,  ben ik daar toch een beetje jaloers op. Bij mij heeft het maar liefst 59 jaar moeten duren, alvorens ik mij opnieuw kampioen kan laten noemen.

Eigenlijk is dat wel mijn eigen schuld. Want, in 1960 besloot ik namelijk op de top van mijn carrière te stoppen met wielrennen. Ik dacht zó door de Hagenezen altijd te worden herinnerd als die kampioen van 1960, waarbij ik voor ogen had, dat zij op straat elkaar zouden aanstoten met: “Kijk, daar gaat Arnold Kroon, weet je wel die kampioen.” Achteraf zijn die reacties mij enigszins tegengevallen. Neemt niet weg dat ik nog steeds stilletjes de hoop heb in Den Haag te worden herkend, op het moment dat ik daar een aantal keren per jaar als toerist rondloop.

Had ik destijds mijn titel dan toch moeten verdedigen? Mijn dilemma van vandaag. Wat moet ik nu doen? Moet ik, op het hoogtepunt van mijn petanque-carrière stoppen? In de hoop dat ik in Alkmaar een hele tijd op straat wordt herkend, inclusief het elkaar aanstoten met: “kijk, daar loopt Arnold Kroon, die triplette-kampioen.” Of, moet ik in 2019 m’n titel verdedigen, waarbij ik verwacht ook dan over het hoogtepunt van mijn Jeu de Boules-kwaliteiten heen te zijn?

Laat ik sowieso nú besluiten niet met petanque te stoppen. Daarvoor is het véél te leuk.

n.b. zie ook: https://kroondomein.com/rih/

1118

2 gedachten over “Stoppen met petanque?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office