Kroondomein.com

NUON in de bocht

NUON in de bocht

Kort geleden schreef ik nog apentrots, dat ik weer mooi € 8,82 minder energiekosten ga betalen, als ik van E.ON naar NUON overstap. Het zou mij werkelijk worst wezen, welke ON mijn energie levert. Ik ga voor de poen. En dan komt de bevestiging van NUON, wat ik aanvankelijk tevreden ter zijde legde, om later te archiveren.

Een paar dagen voordat het termijn van ‘gratis annuleren’ was verlopen, las ik toch even de bevestiging door. Hè, € 16,15 per maand meer dan zij hadden geoffreerd?! NUON had de mazzel dat ik vriendelijk van nature ben, dus annuleerde ik niet direct, maar vroeg om uitleg. En die kwam er.

“Inderdaad meneer, uw berekening klopt maar wij gaan automatisch van een hoger verbruik uit. Want, stel u bent twee maanden ziek, tja dan gaat u wel meer energie verbruiken; of ja, het is een heel strenge winter, ook dan, dus doen wij dat eigenlijk alleen maar voor de zekerheid.” “Ohhh, had het dan beter geweest, als ik een gezondheidsverklaring had mee gestuurd?” “Uhhh, nee hoor meneer.”

“Juffrouw u bevestigde mijn verbruik, waarbij een € 16,15 hoger maandbedrag staat vermeld en dat wil ik niet.” “Begrijp ik meneer, ik zal het bedrag voor u aanpassen.” “Prima, wil je mij dat dan wel bevestigen juffrouw?” “Dat kan nog niet meneer, dat kan pas als er al een verbruik is.” “?! Ja dag dan kan ik niet meer kosteloos annuleren.

Stuur dan een mailtje, waarin u dit gesprek bevestigd.” “Dat moet de afdeling ‘schriftelijk doen meneer.” “Bel ze nu dan even, juffrouw.” “Dat kan niet meneer, afdeling ‘schriftelijk’ heeft geen telefoon,” waarop ik danig in de lach schoot en ik door de telefoon zag hoe ongemakkelijk het gasmevrouwtje zich toen voelde.

“Dan moet ik maar annuleren.” “Nou meneer, ik zal afdeling ‘schriftelijk’ wel doorgeven, dat u vandaag een bevestiging moet hebben van uw verbruik in combinatie met het afgesproken maandbedrag.

Heeft u verder nog vragen, meneer?”
Ja, héél veel, maar ik ga je ze niet stellen.

0916

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office