Kroondomein.com

De bladerbrom

bladblazeren

Met de komst van de herfst bevinden wij ons weer in de periode van de bladerbrom. Een stompzinnig, herrie schoppend hulpmiddel om de vallende bladeren een hoek in te blazen, om ze vervolgens op te scheppen en in de afvalbak te deponeren. Van de eigenschap om de bladeren, als een stofzuiger, op te zuigen wordt al heel snel afgestapt. Kennelijk is het lege van de bladerbromzak al te veel werk. Dus, hop de blaas er in! Er zijn idioten die na de herfst niet van hun bladerbrom afscheid kunnen nemen. Zij blazen het hele jaar door. Echt van die typetjes die noodzakelijkerwijs hun straatje schoon moeten vegen. Yak!

Een paar jaar geleden schreef ik ook al over dat pluisje blazen voor volwassenen.* Toen was het echter een constatering, ergens op de Gooise matras, tijdens een wandeltocht. In eigen omgeving was het een handig hulpmiddel voor de Gemeentelijke Plantsoenendienst. Tegenwoordig heeft het kwartiertje aanvegen van bladeren plaats moeten maken voor het wegblazen van de natuur. Sterker nog, er zijn ook van die malloten die zonder bomen in hun tuin zo’n bladblazer kopen.

De bladeren van mijn Berk in de voortuin worden regelmatig teruggeblazen naar de stam van de boom. Die bladblaaspiloten begrijpen niet, dat de herfst er is voor iedereen, met alle lusten en lasten.

                                                                          

1016

*Zie ook: http://kroondomein.com/vieze-blaadjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office