Kroondomein.com

Mijn vader in de Alkmaarse Beeldbank

No. 81 Bobby Kroon mijn vader (click op de foto voor de eerste bocht)

Vanaf ergens rond 1950 begon er een jaarlijkse traditie op Tweede Paasdag. Dan ging ons gezin eerst naar mijn opa en oma Wanmaker in Haarlem. Daar werd mijn moeder bij haar ouders gestald, waarna mijn vader, mijn broer en ik (mijn zusje Kieneke was zelfs nog niet gepland) door gingen naar de paardenbaan in Alkmaar. Nadat mijn vader aan de speedwaywedstrijden had meegedaan, vaak in de prijzen (beker+eieren) viel, werd mijn moeder weer in Haarlem opgepikt.

Met Paaseitje tikken moet ik steeds aan die leuke jeugdherinnering denken. Zou er iets aan foto’s van die Speedwaywedstrijden op de Alkmaarse Paardendrafbaan in de Beeldbank zijn opgeslagen?  Yep!, sterker nog, Hemelvaartsdag 1952 waren er opnieuw races op de sintelbaan, waarvan ik o.a. twee actiefoto’s van mijn vader (no. 81) vond.

-o-o-o-

 

n.b. Een foto uit ons familiearchief toont aan
dat no. 81 inderdaad aan mijn vader behoort.
(Vergelijk ook maar zijn motorhelm)

0522

Een gedachte over “Mijn vader in de Alkmaarse Beeldbank

  1. Richard

    Zo tof om te zien!! Ik meen me te herinneren dat we ook een (groen, dacht ik) bordje thuis hadden met nummer 81 erop. Geen idee waar dat ding gebleven is. Blijven rete-stoere foto’s!

    Neef.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office