Kroondomein.com

Jeugdkamp

Click op de kaart voor de vakantievrienden uit alle windstreken

Het zal wel een vorm van Haagse Bluf zijn, dat ik de indruk wek een groot archief te hebben, waar alles op datum, plaats en onderwerp is weggeborgen. Niets is minder waar. De twee onderstaande foto’s zijn nu precies 50 jaar oud.

Truus en ik waren voor het eerst samen 14 dagen met vakantie, in een internationaal jeugdkamp in het Duitse Bad Niederbreisig, waar de jongens van de meisjes werden gescheiden. Een loffelijk streven wat uiteindelijk niet helemaal is gelukt. Je moest dan wel jouw en haar tentgenoten in een complot betrekken, wat het extra spannend (lees: leuk) maakte.

Op de rechter foto: mijn tentgenoten waren Oëwe (Dld), Geof en Brian (GBR), zoals dat destijds door mijn archivaris, c.q. verloofde werd opgetekend. De linker foto werd iets minder secuur gearchiveerd. Links boven de kleinzoon van de Haagse komiek Buziau, de Toon Hermans van rond de 1e en 2e Wereldoorlog. Van zijn DNA hebben we erg veel plezier gehad. Links onder de Haagse Jaap van Zweeden, die nooit een viool heeft aangeraakt. Rechts boven heb ik waarschijnlijk een pakje shag in m’n borstzak, hoewel ik hier liever aan geschiedvervalsing doe, door het er op te houden dat het mijn Polaroid zonnebril was. De centraal gezeten mannen weet ik alleen nog van dat ze uit het oosten van het land kwamen.

Het bijzondere van die vakantie was, dat de Duitse overheid als een soort wiedergutmachung dit jeugdkamp heeft gesponsord. Vijftig jaar na dato kan worden geconcludeerd dat zij hierin behoorlijk zijn geslaagd. Toch jammer dat de Brexit daar recent verandering in heeft gebracht.

0522

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office