Kroondomein.com

Eén van m’n eerste baantjes

Op mijn veertiende stond ik op Koninginnedag met mijn leermeester op de Haagse Lange Voorhout feeststrikjes bij de passanten op te prikken om hen daarvoor, vaak nalopend, een vrijwillige bijdrage te vragen.

De strikjes in oranje, met de driekleur als variant, waren om het speldje gevouwen simpel van uitvoering. Maar, geprikt op revers (-/m) of schouderbandje (v/-) het liefst zo dicht mogelijk bij de boezem, stond dit erg feestelijk.

Zo’n dagje illegaal prikken leverde een behoorlijk zakcentje op. En het was nog leuk ook, om met een blij gezicht feestend Den Haag te decoreren. Daarbij moest ik het dan wel voor lief nemen dat een vies, onverzorgd vadsig wijf, met een volle bek slagroomsoes, mij al vragend vol spoog.

In het vervolg koos ik wat kritischer mijn potentiële klanten uit. Veel jaren later leerde ik dat dit ‘doelgroepgericht werken’ heet en noodzakelijk was om succesvol bezig te zijn.

-o-o-o-

0422

Dit fragment komt uit:
https://kroondomein.com/de-handel-betreffende-valentijnsdag/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office