Kroondomein.com

Door de Dulfertjes weggeblazen

Elke zaterdagavond is het met Matthijs Gaat Door genieten. Met een geweldig samengestelde Big Band, klasse artiesten en een lekker ouderwetse Hammondorgel. Gisteravond werden we getrakteerd met het top duo Dulfer. Met hen op volume te zetten, geheel in de stemming gekomen, kwam er bij mij direct een onvergetelijke herinnering naar boven.

Rond deze periode bezocht ik Jaren achtereen het zgn. MWG congres. Een tweedaagse met soortgenoten, boeiende lezingen, maar vooral een knallende feestavond. Eén van die avonden had de organisatie, voor de kleine feestzaal Hans Dulfer geboekt en in het grote fuiflokaal stond er een (toen) erg populaire Amsterdamse band, waarvan ik vrij snel de naam was vergeten.

Destijds hoorde ik de roddel dat de familie Dulfer en díe band elkaar niet erg goed lagen, om het maar vriendelijk uit te drukken. Hans was not amused dat hij niet het hoofdpodium had, waarvan hij zijn dochter Candy deelgenoot maakte.

Een geluk voor de organisatie én voor de feestgangers, want min of meer uit rancune kwam Candy onaangekondigd (dus onbezoldigd) met haar vader mee. Die dubbele sax trok direct ál het publiek naar de kleine zaal, waar we in een kring om deze twee topblazers heen stonden.

Met z’n allen opeengepakt gingen we totaal uit onze bol. Groter kon het feest niet worden. Naar de grote zaal gingen de congresleden alleen nog om eventjes een praatje te kunnen maken.

0322

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office