Kroondomein.com

Mijn gewonnen energie

Het was al tijden m’n plan, om weer eens een fietstocht van 100 kilometer te maken. Onbedoeld is het dit keer gelukt. Achter m’n PC stelde ik een knooppunttocht samen: vanuit Noordwijk door de duinen via Bloemendaal aan Zee naar Bentveld om via Heemstede naar Katwijk te rijden, met een laatste zes kilometer door de duinen terug naar Noordwijk.

Soms verslapte m’n aandacht waardoor ik een knooppunt miste en ik, als bij een bordspel, terug moest naar het vorige knooppunt. Bij zo’n 83 kilometer begon er kramp op te komen. Direct een stop gemaakt om gulzig twee bolletjes ijs naar binnen te werken. (M’n zusje zei het zo vaak: “Zorg wel dat je altijd Dextro Energy bij je hebt.”) En dit werkte.

Gelukkig maar, want bij de laatste zes duinkilometers was, niet mijn maar de energie van mijn fiets op. (De hitte heeft energie van mijn accu mee gevreten). Dat werd met tegenwind valsplat de duinen door. Stijgend met 9 km p.u., dalend tegen de dertig. Minder uitgewoond dan m’n fiets eindigde ik met de voldoening weer eens 100 kilometer te hebben gefietst. Weliswaar geholpen door de stekker.

0822

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office