Kroondomein.com

Kleuter-XL

Sinds ik de laatste drie jaar met mijn stekker-KOGA fietstochten langs knooppunten fiets, heb ik voor de zekerheid altijd een regenjackje bij me. Een simpel ding die heel klein in een zakje kan worden meegenomen. Van die zekerheid heb ik slechts een keer gebruik moeten maken.

Eén van mijn laatste tochten verloor ik dit jackje op het moment dat ik een groep passeerde. “Meneer…,” hoorde ik nog, maar had niet het idee dat ik hiermee werd bedoeld en hield vooral mijn stevige moyenne vast. Het ‘dikke bult’ verhaal.

Dan maar op zoek naar opnieuw zo’n simpel jackie. Bever, voor kleding in de duurdere sector, kon mij niet onder de € 200,= helpen. Was ook eerder een jack wat je op een klerenhanger mee zou nemen. Decathlon dan?

Verrek ja, behoudens de kleur leek het erg op z’n voorganger. Met m’n maat 54, rekening houdend er iets onder te zullen dragen, gekozen voor maat XL. Mijn fiets-averij was hierdoor niet meer dan vier tientjes.

Richting kassa begon mijn vrouwelijke intuïtie te werken. “Even passen jôh!” Wat een geluk, nou ja, eigenlijk pech, want maat XL bleef aan de onderkant ruim 10 centimeter openstaan. Teleurgesteld wilde ik dit kinderjackie in het rek terughangen. Maar omdat er een verkoper bij het rek stond, trok ik het jack nog een keer aan, met de aanschouwelijke opmerking, dat het nooit maat XL kan zijn.

De verkoper was niet onder de indruk, had zelfs een verklaring voor de Decathlon-XL: “Deze jacks hebben een Franse maat,” waarbij hij kennelijk een Franse kindermaat bedoelde. Achteraf vraag ik mij af of de jacks naar de kinderafdeling zijn verhuisd, maar dit ter zijde.

Destijds had ik m’n jack bij AliExpress gekocht, dus scrolde ik weer hun website door. Ja hoor, nagenoeg hetzelfde jack als voorheen voor slechts € 13,64 inclusief verzendkosten.  Maar ja, ze hadden mij nadien ook wel eens een wielerjack in XL-kindermaatje gestuurd?! Ach, wat kan het bommen, krijg ik opnieuw zo’n sof opgestuurd, kan ik via de FaceBook pagina ‘Gratis in Alkmaar’ weer een kind gelukkig maken.

0822

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office