Kroondomein.com

Mijn foute dt

Sijthoff Pers

Op zoek naar een document kwam ik mijn sollicitatiebrief tegen van 42 jaar geleden, gericht aan personeelszaken van het Rotterdamsch Nieuwsblad. Alsnog schrok ik van de stomme taalfout van “ik vindt,” dus met dt. Dat ik op díe brief werd aangenomen?!

Wie weet heeft het archief van Sijthoff Pers, waar het Rotterdamsch Nieuwsblad onderdeel van was, daar een doorslaggevende rol in gespeeld. Voor een schoolkameraadje nam ik in de decembermaand veertien dagen zijn krantenwijk over. Bij mijn laatste bezorgdag, zelfs het allerlaatste adres, stopte ik op een portiek de krant in de verkeerde brievenbus. Met aanbellen probeerde ik die fout goed te maken. Helaas niemand thuis.

Ondanks dat het goot van de regen en het rond etenstijd was, fietste ik van de Lareyweg naar de Wagenstraat in het centrum van Den Haag, om met m’n petje in de hand deemoedig te erkennen dat ik een krant in de verkeerde brievenbus had gestopt, met het verzoek om een extra krant. Ik denk niet dat de abonnee heeft geweten dat zijn krant een halfuur later op zijn deurmat lag.

Jaren later werd kennelijk bij Sijthoff Pers mijn dossier als bezorger gelicht en naar Rotterdam  doorgezonden. Mijn foute t in mijn sollicitatiebrief speelde daardoor geen enkele rol meer en werd ik aangenomen. Tot aan mijn VUT heb ik Dagblad Nederland nooit meer verlaten.

1216

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office