Kroondomein.com

Ohra pruimt Kiwi niet meer

Omdat er voor Kiwi een huisdierenverzekering loopt, heb ik via FaceBook direct bij OHRA gemeld dat ik deze verzekering overneem. Moet niet moeilijk zijn, Ik heb immers meer polissen bij hun lopen. Direct kreeg ik een heel aardige reactie terug: “Hoe gaat het vandaag met Kiwi?” Aardig toch?! Maar ja, ene Pascal schreef verder: “Helaas is het niet mogelijk de bestaande verzekering over te schrijven naar iemand anders.” Ja, ja, destijds werd Kiwi, nog geen maand oud, verzekerd. Nu zal ik deze kater op acht jarige leeftijd opnieuw moeten verzekeren. Een doorzichtige truc om mij veel meer premie te laten betalen. “Hoe voel jij je nu, Pascal?”

Via hun site wilde ik de premie opvragen. Hè, bij aanvang van de verzekering moet de kat jonger dan 7 jaar zijn?!  Aanvankelijk geschrokken, bedacht ik dat Kiwi bij aanvang jonger dan 7 jaar was, zelfs nog geen maand oud. Alleen viel deze informatie niet bij de aanvraag in te vullen. Daarom vervolgde ik mijn chat op FaceBook. Opnieuw een ontzettend aardige opening van de chat. Nu was het Judith: “Wat fijn dat je Kiwi een thuis biedt,” met vervolgens een nieuwe eis: “ De bestaande verzekering overnemen is alleen mogelijk, als je een familielid bent van onze verzekerde.” Nou zeg, eerst niet kunnen overnemen, om daarna te eisen dat ik familielid van de verzekerde ben. Tuurlijk ben ik geen familielid van Kiwi.

Dat meldde ik dan ook, waarna een nieuwe eis volgde: ‘familielid van de verzekeringnemer te moeten zijn’, in dit geval, de in Haarlem wonende Marlou. Zou ik van haar, als is het maar ‘in de verte’ familie kunnen zijn? Misschien kan mijn opa Wanmaker hierin postuum mij van dienst zijn.

In de jaren zestig van de vorige eeuw had hij, hartje Haarlem, een bakfietsverhuurbedrijf, met een heel grote klantenkring van allerlei pluimage. Dat weet ik heel goed, omdat ik als tiener vaak bij opa en oma logeerde en dan kwam het regelmatig voor, dat we zondags een wandeling gingen maken. Met de wisselende route deden we dan tegelijk een aantal klanten van mijn grootvader aan, waar de bakfietshuur werd opgehaald. Ongetwijfeld ging hij ook wel eens alleen incasseren.

Zou hierin voor mij een escape zitten? Niet dat dit, mijn opa kenende, direct geloofwaardig is. Laat staan dat ik een ander in diskrediet wil brengen. Maar, nu OHRA het vage begrip ‘familielid’ in de strijd gooit, zou ik toch evenzogoed even vaag kunnen stellen dat, “het niet echt valt uit te sluiten dat via mijn opa, enkele generaties terug, er tussen de familie van Marlou en mijn familie een familieband is ontstaan.” Of, eigenlijk kon ik gewoon JA invullen, bij de vraag of er van een familieband sprake is.

Nu is het Joan, die niet eens wilde weten hoe het met Kiwi is. Zij kwam direct ter zake: “Wat is precies je relatie tot de huidige verzekeringsnemer,” aha niet met Kiwi, “Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden. Stuur mij hiervoor je postcode, huisnummer en geboortedatum.” Oef, dit lijkt op een soort (pré)forensisch onderzoek. Hier moet ik even goed over nadenken. Misschien is het beter om Marlou ten huwelijk te vragen.

-o-o-o-

n.b.:

Heel familiair (“goedemiddag Arnold”) kwam Judith, met excuses, terug op haar verlangen dat ik familie van de verzekerde (Kiwi) moest zijn. Voorts meldde zij: “In de polisvoorwaarden vind je geen informatie over het overzetten van naam van een verzekering.Was ik ook niet van plan, de naam Huisdierenverzekering is wat mij betreft prima. Of bedoelde zij verzekeringnemer?!

Alsof het (wel) gedrukt staat schrijft zij verder: “Het overdragen van de verzekering is niet een recht. Wel is dit inderdaad een optie die we aan familieleden onderling aanbieden. Dit omdat huisdieren ook bij bijvoorbeeld een scheiding of overlijden binnen het gezin van hand wisselen. Onder deze familieleden verstaan we 1e graads familie of gezinsleden. Het accepteren van deze verzekering op een andere naam is door de leeftijd van Kiwi niet meer mogelijk.”

Geen idee wat zij bedoeld met ‘binnen het gezin van hand wisselen.’ Maar, wat bedoelt Judith nou eigenlijk wel te zeggen? Ik vind het al raar dat er een optie is voor iets wat niet in de polisvoorwaarden is opgenomen. Maar oké, ‘het overdragen van de verzekering is geen recht… Tenminste, aan familieleden onderling wordt dit recht wél geboden. Nou ja, toch weer niet, want door de leeftijd van Kiwi is dat niet meer mogelijk?!

Wat een gestuntel met tegenstrijdige en onverklaarbare voorwaarden, buiten de polis om, waar uiteindelijk alleen maar mee wordt bedoeld: “Bedankt voor het ruim 8 ½ jaar trouw betalen van de premie. Gezien de oplopende leeftijd van Kiwi (8 jaar) lopen wij steeds meer risico om uit te moeten betalen. Daarom grijpen wij de kans aan om de verzekering direct te stoppen, nu Kiwi node* van baasje moest veranderen.

Het is niet de verzekeringnemer, maar dit keer, de verzekeringsmaatschappij die misbruik maakt van de polis.

*(Kiwi ‘pikte’ de gezinsuitbreiding niet.)

-o-o-o-

0120

Lees hier meer over Kiwi:
https://kroondomein.com/de-eerste-dagen-van-mijn-katerkoppie-2-0/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office