Kroondomein.com

“Hopelijk is Morro ook bij Japie gaan wonen.”

“Morro ging zaterdagavond in de tuin nog een ommetje maken,” dacht ik. Tegen de nacht was hij nog niet terug en hij lag ook niet op zijn favoriete plekje aan het water. Maar ach, zo nu en dan wilde hij van het nachtelijke leven genieten. En waarom niet, het was snikheet.

Vol vertrouwen opende ik zondagochtend de tuindeur. Geen Morro. Zover het mogelijk was zocht ik de bosschages in de directe omgeving af. Geen Morro. Wie weet is hij ergens op visite gegaan en is daar de tuindeur nog niet geopend. Of heeft de gastvrouw vanochtend nog lekkere hapjes voor hem neergezet. Een variant op ‘bij Japie gaan wonen.’

Want ja, mijn ‘hartstikkevriend’ had de laatste dagen klachten over het eten. De ‘vrijdag visdag’ niet meegerekend. De dierenarts heeft hem preventief op een nier-dieet gezet. Dat ging een dag of tien goed, maar begon hem toen te vervelen, terwijl ik toch al een paar keer het duurdere eten de afvalbak inschoof om hem iets lekkerder voor te zetten. Afgelopen week ben ik nog speciaal naar Ranzijn gegaan om andere smaakjes dieetvoer te halen. Een weggegooide joet, want hij vond het niet te eten.

Of was het eten ‘de druppel van die bekende emmer?’ Sinds dat zijn vriendinnetje Lotta in januari jl. overleed, was Morro veel minder in z’n hum. Zocht mij een aantal keren per dag op om geknuffeld te worden. Maar ja, zijn baasje bleef niet de hele dag thuis. Wat ging er toch in dat katerkoppie om?

Na alle instanties, zoals Stichting Zwerfdier en de Dierenambulance te hebben ingelicht, kan ik niets meer dan afwachten. Morro wordt per 1 augustus a.s. 17 jaar, is een zwarte kater die de laatste maanden twee kilo is afgevallen. Hij loopt niet meer, maar hobbelt en zijn miauwen is niets meer dan ‘playbacken’ geworden. Daarmee blijft hij een pratende kater. Morro is bij Stichting Zwerfdier bekend onder de naam Zorro, met kaartnummer 1013k en UBN nr. 2632957. Hij is in oktober 2002 bij ons ingetrokken. Kom op Morro, ik zal jou alleen nog maar ‘lekker’ eten voorschotelen.

Dieet eten

0718

2 gedachten over ““Hopelijk is Morro ook bij Japie gaan wonen.”

 1. Marga Willemse

  Hier krijg ik het ondanks de hoge temperaturen koud van .
  Ik vrees het ergste en toch bedenk mij dan blijf hoop houden.
  Heel veel sterkte.

  Reageren
 2. Gerla Insing

  Oh ik hoop zo dat er heel snel duidelijkheid komt over Morro niets is zo erg als die onzekerheid ik wens je heel veel sterkte!!!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office