Kroondomein.com

In gotische stijl

Zeven jaar geleden stapte ik de prachtige kerk van Noord-Scharwoude binnen, met het verzoek of ik op 13 juli (toen) 63 kaarsjes mocht komen branden voor mijn overleden Truus, wiens verjaardag niets meer dan d’r geboortedag was geworden. Ik kreeg hiervoor niet alleen alle medewerking, maar er werd voor die dag een mooie nis voor mij gereserveerd, onder het beeld van de Heilige Antonius. Het kon niet mooier, want de Heilige Antonius deed mij denken aan een nummer van de Limburgse band Rowwen Hèze, die zong: “Soms is het beter iets moois te verliezen. Beter verliezen dan dat je ’t nooit hebt gehad.”

 
Vanochtend werden het 69 kaarsjes, waarvoor ik de kerk binnenstapte. Alles stond weer netjes voor mij klaar. Onder serene rust prikte ik alle kaarsjes de standaard op en stak ze aan. Twintig minuten verder viel het opnieuw niet mee om direct de brandende kaarsjes te verlaten. Dan toch maar weer een paar foto’s maken? Het leek mij niet zo zinvol. De plaatjes zouden niets anders worden dan de zes voorgaande reportages met steeds, nauwelijks waarneembaar, één kaarsje meer.
 
Maar dan toch viel mij iets nieuws binnen de mise-en-scène op. Niet het zilverzand op de bodem van de kaarsenstandaard, want dat wordt jaarlijks gratis meegeleverd. Nee, het is de gotisch smeedijzeren tafel waarop de kaarsenstandaard is geplaatst. Heel chic. De mensen achter de St. Jan de Doper hebben er voor mij een prachtige traditie van gemaakt.
0718

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office