Kroondomein.com

Weinig Succes

succesagenda

Kieneke werd door een vriendin gebeld met “Heb jij ook de junior Succes agenda?” “Nee, mijn wc-kalender voldoet nog prima, maar hoezo?” “Jammer, ik had je willen vragen om op 19 september te kijken,” waarmee de reden nog niet werd onthuld.

“Gaat het soms om de verjaardag van neef Bobby?” “Nee jôh, nog leuker. Jouw broer heeft toch het spreukje ‘Je beste maat is de middelmaat’ geschreven?” “Ja klopt, dat spreukje is van hem, maar al een tijdje geleden geschreven. Wat heeft dat met de Succes agenda te maken?” Nou, daar staat het in, met naam en toenaam.” Kieneke wist niet hoe snel zij het gesprek moest eindigen om mij, vallend over d’r woorden, het nieuws te vertellen.

Voor mij natuurlijk reden om bij Ryam, de uitgever van de Succes agenda te vragen, hoe zij aan mijn spreukje zijn gekomen. Eerlijk gezegd ook met de verwachting dat zij er blij mee zijn, de geestelijk vader van “je beste maat is de middelmaat” alsnog te kunnen belonen. Ik verheugde mij al op een mooi leren omslag voor mijn aan te schaffen Succes Agenda.

Maar meneer de redacteur had helemaal geen behoefte de auteur te belonen. Want, “er worden zoveel spreukjes ingestuurd en wij vinden er zoveel op internet, dat wij de bron nooit meer kunnen achterhalen. Trouwens, de (vermeend) auteur vermelden wij altijd bij het spreukje. Terwijl eigenlijk iedereen dit spreukje als zelf geschreven zou kunnen claimen. Of heeft u het spreukje gedeponeerd?” 

“Nee”. “Nou, dan is het voor u toch een eer om in de Succes Agenda te zijn opgenomen.”  Pfff en zo iemand noemt zich redacteur, ondanks dat hij zonder ene pennenstreek, fraaie gedachten van anderen verzamelt en publiceert.

Hij zal toch niet voor dat verzamelwerk worden betaald?! Ook voor hem moet het een eer zijn om zichzelf redacteur te mogen noemen.

0505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office