Kroondomein.com

Goed bedoelde bon

De kapsalon fop-bonClick op de foto voor de (gecensureerde) fop-bon

Vanochtend werd ik wakker met gedroomde woorden van mijn Truus, die zij in haar laatste dagen van haar leven slechts één keer heeft uitgesproken: “Je moet niet verdrietig zijn hoor.” Die woorden van haar kon ik effe niet in ere houden. Ik moest er juist behoorlijk hevig van janken. Mijn beestjes, altijd in afwachting op bed, kwamen zoals elke dag kopjes gevend, mij ook deze dag begroeten en dat hielp. Een beetje.

Niet bepaald een standaard manier voor het beginnen van de dag. Toch wist ik mij al snel te vermannen, wat dan ook heel erg nodig was, omdat ik vandaag het huis moest doorwerken. Ik schreef het al op Facebook, vandaag heb ik mij echt de touwtering gewerkt.

Na eenmaal een simpele maaltijd klaar te hebben gemaakt, daar toch van te hebben genoten, ben ik achter m’n PC gaan zitten. Nog steeds met de woorden van mijn meissie als een mantra terug onder mijn hersenpan: “Je moet niet verdrietig zijn hoor.”

Een Godvergetense eenzaamheid bleef aan mij hangen. Misschien ook wel doordat ik met mijn wandelmaatje dit weekend niet aan het lopen ben geweest. Het afwerken van m’n To Do-lijstje heeft mij verder een beetje van mijn verdriet afgehouden. Aan het einde van mijn werkdag overheerste zelfs een gevoel van een grote tevredenheid over datgene wat ik vandaag, in alle eenzaamheid, toch maar had geflikt.

Na het eten, zonder zin te hebben in m’n TV, ben ik weer even achter mijn PC gekropen. Ook doordat relatienet.nl mij had aangeboden om twee weken gratis op hun datingsite, als full member, te gaan kijken. Zo’n digitale snoepwinkel trekt natuurlijk. De laatste dagen had ik een aantal interesses getoond, zelfs berichtjes gestuurd. Ik kwam echter niet door de selectie van de zoekende dames. Nul response dus.

Het zou me een rotzorg zijn. Desalniettemin click ik nog eens op een dame met vervaagde foto, met het verzoek haar foto zichtbaar te maken. Uiteindelijk is mijn profiel ook inclusief foto volledig zichtbaar. Die ‘wazige foto mevrouw’ had ik aangeklikt omdat zij On Line was, mijn leeftijd had en ook weduwe is. Een ervaringsdeskundige, waarvan je mag verwachten dat er sowieso een digitale klik is. Mij leek er genoeg redenen te zijn om eens contact met elkaar te hebben.

Nou daarin had ik mij mooi vergist. Orichidee1946 toonde totaal geen empathie voor het feit dat een leeftijdsgenoot van haar evenzogoed weduwnaar is. Zij was zeker niet van plan haar vage foto’s voor mij zichtbaar te maken, want Alkmaar is gewoon veel te ver weg en op voorhand wist zij al te bedenken dat ‘onze profielen’ niet matchen.

Op basis van afstand had ik het nog niet bekeken, dus bezocht ik nogmaals haar profiel. Bij nader inzien was haar omschrijving net zo vaag als haar foto. Renkum en christelijk sprongen eruit. Overigens voor mij nog niet direct reden tot afwijzen. Maar door haar voorbarige afwijzing, zag ik meer de relatie tussen haar vage foto, wat erg aan de boerka doet denken, en haar profielschets. Kennelijk is Orichidee1946 zwaar gereformeerd. Nou dat kan nooit lachen worden.

0911

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office