Kroondomein.com

De Regentessen uit Tiel

Stel je nou toch eens voor….
Jouw auto laat je APK keuren, wat je vergezeld laat gaan met een kleine beurt. Bij het afhalen van je wagen krijg je bij de receptie een fikse rekening gepresenteerd, omdat zij abusievelijk een grote beurt aan de wagen hebben gegeven, wat bij lange na nog niet nodig was. Een lastige situatie nietwaar? Maar oké, je betaalt vooralsnog APK plus kleine beurt en zal met de garagehouder tot een compromis zien te komen. Dat vlot niet echt, zodat het conflictbedrag al enkele maanden open staat.

Stel je dan ook eens voor….
Dat de garagehouder een overkoepelende organisatie kan informeren, over het uitblijven van de betaling, waarbij de status conflict geen enkele rol speelt en dat die organisatie alle garagehouders en autodealers van Nederland jouw het predicaat meegeeft: wanbetaler, geen diensten meer aan verlenen en zeker geen nieuwe auto leveren…. Je moet toch wel een heel verkeerd pilletje hebben geslikt, wil je op zó’n gek idee komen… Gelukkig kan dat niet! Niet? Denk je dat echt? Nou, het kan wèl degelijk!!! Nee, niet in de autobranche. Maar in de wereld van het driedelig grijs, de financiële dienstverlening. Dit mag ik aan den lijve ondervinden.

December 2000 ging ik, naar wat achteraf bleek, een wanproduct aan bij Legio Lease. Hiervoor stortte ik € 1.846,= om er na drie jaar, naar verwachting € 7.338,57 (ja zeker, op de cent berekend) voor terug te krijgen. Risico? Nauwelijks en tja, is de koers op dat moment ongunstig, kan je altijd de aandelen tot een beter moment laten staan. Dat doe je dan ook, denk je. Mis! Er was niet alleen nulkommanul opbrengst, maar er bleef zelfs een restschuld staan van € 2.857,39. Of ik dat maar effe aan Dexia Bank wilde betalen. “Door Legio Lease vals voorgelicht zegt u, ttsss, wat errugh, maar wel effe betalen.”

Natuurlijk heb ik alle incasso dreigementen naast me neergelegd. Uiteindelijk is de hele financiële wereld, met heer dr. W.F. Duisenberg incluis, nu in rep en roer. De driedelig grijzen hebben, door die ondoorzichtige financiële leaseproducten een ongekend smet op het blazoen qgekregen. Een handje vol stichtingen, zoals Stichting Egalease, behalen bij de rechter het ene succes na het andere. En Dexia Bank moet steeds meer in het stof bijten.  Wat nu in geen enkele branche denkbaar is, gebeurd dan wel in de wereld van de poenpenoze. Want, al haalt Dexia Bank langs gerechtelijke weg steeds meer bakzeil, blijven er mannen in Tiel toch compleet achter ze staan.

Het BKR, Bureau van Krediet Registratie, wat ooit als een soort regentenorganisatie voor de financiële dienstverleners werd opgericht. Natuurlijk om te voorkomen dat zij aan wanbetalers te veel geld zouden verliezen. Hoewel zij dit primaire doel op hun site willen verhullen, met hun quasi nobele doelstellingen: … “is een bijdrage leveren aan een maatschappelijk verantwoorde dienstverlening op financieel gebied. Deze doelstelling kent twee kanten. Aan de ene kant helpen wij voorkomen dat consumenten financieel gesproken te veel hooi op hun vork nemen. Aan de andere kant dragen wij bij aan het beperken van de financiële risico’s voor kredietverleners”. Door deze regenten prietpraat nog eens te lezen, kreeg ik pas ècht de pest in. Moeten de financiële dienstverleners voor mijn wanbetalen worden gewaarschuwd? Nee!, ik heb geen schulden. Moeten zij voorkomen dat ik financieel te veel hooi op mijn vork neem? Nee! Zonder aanspraak te willen maken op het predikaat bemiddeld zijn, kan ik mijzelf spreekwoordelijk gesproken goed bedruipen. Hoe kan het dan toch dat ik Tiel geregistreerd sta???

Mijn conclusie is simpel: Binnen de BKR moet er wel een maffieuze afdeling bestaan, die als partner van financiële dienstverleners, consumenten en misschien zelfs eerlijke zakenlui onder druk zet, om hen hoe dan ook geld af te persen. Nou regenten uit Tiel, in dit geval zal niet alleen Dexia Bank maar ook de BKR in het stof moeten bijten. Want, het zou me toch eigenlijk een rot zorg zijn dat jullie mij negatief hebben geregistreerd. Van niemand heb ik geld nodig. Ook niet van de organisatie die ongevraagd meent, mij te moeten adviseren in mijn financiële planning. Zij zijn het nu die hun werk niet af kunnen maken en mij daar kond van moesten doen. Wie is hier nu de dupe van, BKR-regenten uit Tiel?

Tiel, gadver, als domicilie van Jomanda vond ik het al een eng stadje.

0505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office