Kroondomein.com

We zijn uit de crisis, proost!

overzicht 2010

In heel korte tijd zouden wij de krediet- en bankencrisis achter de rug kunnen hebben, want echt, dat is heel simpel. Er moet even een nieuw Wet door de Eerste en Tweede Kamer worden aangenomen. De Fatsoenswet, waarbij niemand meer dan 100 miljoen aan vermogen mag hebben. Omwille van deze vermogensmaximalisatie kan de belastingdienst een rondje langs de Quote 500-leden maken, om het te veel aan poen op te halen. Neem nou Charlene de Carvalho-Heineken, die alleen maar op de dood van haar vader hoefde te wachten, om miljarden op te strijken. Inmiddels geschat op 5,4 miljard (5.400.000.000) euro, goed voor minstens 1 miljoen euro rente per maand (!)

En dat vind ik in een geciviliseerd land als het onze onfatsoenlijk, terwijl veel mensen onder het bestaansminimum leven én de Staat € 17 miljard aan schuld moet wegwerken. Vandaar die nieuwe Fatsoenswet. Dan zal Charlene Heineken, eventjes die 5,3 miljard euro’tjes te veel aan geld in moeten leveren. Dan nog raakt dat kleintje pils niet aan de bedelstaf, met haar resterende 100 miljoen (€ 100.000.000), waar zij jaarlijks ook nog tenminste 2 miljoen euro aan rente of rendement op vangt. Met zo’n kapitaaltje moet zij toch rond kunnen komen?! Ach, misschien moet ze dan wat minder vreemde bokkesprongen maken, desnoods een huishoudboekje bijhouden.

Om de Staasschuld verder te vereffenen moet Rutte II dan nog maar 12 miljard bij elkaar harken. Nou, binnen de Quote 500 zijn er nog zat tuintjes te wieden. Binnen de rest van de vijftig rijkste families in ons land, met een gezamenlijk geschat vermogen van maar liefst € 39.000.000.000, kan er op basis van de Fatsoenswet nog eens € 34,1 miljard worden geïnd. Stel je voor, in één keer is daarmee de Staatsschuld afgelost en dan is er nóg ruim 22 miljard over. Natuurlijk het eerst aan de armsten onder ons te besteden. Ook onze senioren in verzorgingshuizen krijgen dan weer een menswaardig bestaan.

Dus, leg ook het geld maar vast klaar C&Atjes (20 miljard), Van der Vormpjes (3 miljard), Frits Goldschemedig (€ 1,8 miljard), De Ponnetjes (€ 1,6 miljard), De Rijcketjes (1,6 miljard), Jaap en Albert Blokker (1,4 miljard) Dik Wessels (1,5 miljard) John Fentener van Vlissingen (1,3 miljard), Jopie van den Ende (1,4 miljard) en de rest van de miljardairs, nadat ze 100 miljoen apart hebben gelegd. Vanzelfsprekend behoort Hare Majesteit evenzogoed in dit rijtje thuis.

Uiteindelijk blijkt onze Overheid dan nog heel veel geld over te houden. Maakt niet uit, want we hebben nog veel meer geld nodig om alle scheefgroei recht te zetten. Sowieso kunnen er dan ook heel veel banen worden gecreëerd.

Mooi hè, in één klap wordt de 17 miljard begrotingstekort en de financiële problemen rond de Zorgsector opgelost. Zijn er geen voedselbanken meer en heeft elke Nederlander een fatsoenlijk bestaan. Ik geniet er van om mij en mijn Kroondomein, met de ontworpen Fatsoenswet, onsterflijk te hebben gemaakt. O ja Charlene, dank voor jouw miljarden, daar neem ik een biertje op. Natuurlijk uit de dure Beertender, dat levert jou weer een leuk centje op.

-o-o-o-

 

N.B.: Wegrotgeld: In 2016 blijk het vermogen alleen al van Frits Goldschemedig bijna te zijn verdubbeld tot 3,5 miljard en dat terwijl de meesten onder ons in deze jaren fors moesten inleveren. Ja, rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer.

Dat is toch absurd. Vergelijk dat toch eens met het voedsel vergaren binnen de dierenwereld. Die verzamelen niet meer dan dat zij in een paar dagen kunnen eten. Simpel omdat de rest zou wegrotten. Dat zou eigenlijk ook met geld moeten kunnen gebeuren, dat een vermogen boven een bepaald bedrag, bijvoorbeeld die 100 miljoen euro, verdampt. Wegrot als het ware. Er bestaat geen betere manier om de graaiers in hun hebzucht te beteugelen. Wegrotgeld, het zou toch uitgevonden moeten worden?!

1112

2 gedachten over “We zijn uit de crisis, proost!

  1. Pingback: Kroondomein.com Rijke stinkerds - Kroondomein.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office