Kroondomein.com

Vol energie op jacht

plezierjacht

Vol overtuiging heb ik op Facebook “Stop de plezier jacht” geliked. Bij nader inzien wil ik daar toch een nuance op aanbrengen. Stiekempjes een beetje jaloers kijk ik namelijk naar het gedrag van een rokkenjager, wat mij op zich een heel onschuldige, doch uiterst plezierige jacht lijkt. Maar op dieren jagen?, tuurlijk niet, dat is laf!

Mijn aansporing tot jagen kent een heel ander jachtgebied. Daar is het eten of gegeten worden, plastisch gesproken dan. Het is de energiemarkt waar de spelers ons op kosten willen jagen. En dat voorkom je door zelf op hún premie te jagen. Hoewel ik maar met een paar van die roofdieren te maken heb gehad, ben ik er zeker van dat zij stuk voor stuk ons als nieuwe slachtoffers lokken met een welkomstpremie.

Een jaar later nemen zij ons dan heel anders op de korrel. Dit keer had ik die ervaring met Budget Energie. Voor een nieuw contractjaar boden zij mij een ietsje lager maandbedrag aan. Iets wat mij natuurlijk al tot tevredenheid stemde. (Slimme jagers)  Door het zelf toch na te rekenen kwam ik € 10,25 per maand lager dan hun offerte, waarvoor ik via Facebook om opheldering vroeg:

“Hallo Arnold, in je berekening ontbreken een aantal zaken. Zo wordt er voor elektra (door de netbeheerder) € 240,12 per jaar in rekening gebracht, en voor gas € 160,74. Die kosten rekent je energieleverancier door. Van de overheid krijg je een vermindering energiebelasting van € 377,33 (voor een basisbehoefte aan elektra en gas). Ook brengen wij, naast de tarieven voor stroom en gas, vaste leveringskosten in rekening (voorheen heette dit ‘vastrecht’). Dit bedrag is op 1 jaar € 3,99 per maand voor elektra en € 3,99 per maand voor gas, op 3 jaar is dat € 2,99. Als je wilt kan ik ook een volledige voorbeeldberekening per mail toesturen. MvG, ^CS”

Natuurlijk, dit vraagt om een ondertiteling: “BLA, bla, bla, bla, bla, bla, bla”, Kortom, extra kosten die zij graag verhullen, in de hoop dat ik er op vertrouwde nog steeds bij de goedkoopste aanbieder te zijn. Wat zij ook zouden zijn, als je recht hebt op de eenmalige welkomstpremie. Via een vergelijkingssite ging ik opnieuw naar een welkomstpremie op jacht en schoot raak. Een jaar lang betaal ik nu € 21,56 per maand minder.

Ook bij deze energieleverancier (E.ON) zal ik na een jaar ongetwijfeld ten prooi vallen. Tenminste, als ik dan nalaat op jacht te gaan naar een nieuwe korting. Zolang men in deze geprivatiseerde energiemarkt dit vuige prijsbeleid hanteert, blijft het voor de consument premie jagen in de eeuwige jachtvelden.

0815

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office