Kroondomein.com

Verboden vruchten

Ukraine

De onberekenbare Poetin is zich van geen kwaad bewust. Begrijpt dan ook niet waarom de Russen door de EU worden geboycot. Dan is het bij hem oog om oog…. Precies op het moment dat het Nederlandse fruit plukbaar is.

Daardoor zijn vooral onze fruittelers zwaar gedupeerd. Begaan met dit lot kopte de grootste krant van Nederland: “Iedereen moet peren eten.” Nu is het niet onwaarschijnlijk dat de branchevereniging van tuinders met een collectieve reclamecampagne komen. Een fenomeen wat de kop op steekt op het moment dat de verkoop van een product stagneert. Bekende campagnes uit het verleden zijn die van brood en ‘Melk Moet’.

Mij is een collectieve campagne uit 1975 voor peren bijgebleven. Reclame waarover bij de Reclamecodecommissie een klacht werd ingediend. Heel Hollands werd de klacht gehonoreerd en de succesvolle print en tv campagne verder verboden. Motief: “De pratende peer had te veel gelijkenis met een mongooltje.” Uhh, met iemand met het downsyndroom, want ook het woord mongooltje werd in de ban gedaan. Deze Nederlandse truttigheid heeft mij altijd gestoord.

Trouwens, weliswaar om een geheel andere reden, werd ook van mij ooit een reclamecampagne voor een lokale autodealer verboden. Om dit beeldend te maken heb ik, zonder enig gevoel voor werktekenen, de advertentie nog eens nagemaakt. De dealer was enthousiast, maar de importeur (zal wel Frankrijk zijn geweest), verbood de plaatsingen.

perenjaar0814

 -o-o-o-

n.b. Ooit sloot ik de ‘mongooltjes’ al in mijn hart.
Lees daarvoor mijn Kroonjuweeltje: “Ik ga maar vast.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office