Kroondomein.com

Fietstas-obstructie

fietstassen

De helaas veel te vroeg overleden Martin Bril had voor de eerste voorjaarsdag van het jaar een schitterend woord bedacht: rokjesdag. Zijn definitie luidt: Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.

Het verbaasde Martin vooral dat, zonder enige communicatie onderling, bij een ochtendtemperatuur van nog maar net 13° , weliswaar met een middagverwachting van rond de 17°, de vrouwen massaal in een rokje verschijnen. Zo’n dag als vandaag, na maanden eindelijk weer eens boven de 25°, zijn de rokjes er eindelijk weer, maar mag deze heerlijke dag, volgens de definitie van Martin Bril, geen rokjesdag meer heten. Het is dus als het ware de follow-up van rokjesdag, waarvan ik hoop en velen met mij, dat er dit jaar nog vele zullen volgen. Heterotechnisch gesproken zijn die rokjes namelijk een uitermate genoeglijke waarneming, waarbij de term vrouwelijk schoon alle eer wordt aangedaan.

Alleen jammer dat, als een soort horizonvervuiling, er steeds meer fietstassen het straatbeeld vullen. Want, wat is er mooier dan een rokje op de fiets?! Haar aanspannende kuiten zijn toch zeker een lust voor het mannelijk oog. Door het verschijnsel fietstas zijn er echter steeds meer kuiten aan het zicht onttrokken.

Of hebben de dames daar geen boodschap aan?!

0610

Een gedachte over “Fietstas-obstructie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office