Kroondomein.com

Vazallen van het vuige volk

graaiers

Recent kreeg ik een pracht verhandeling onder ogen, onder de titel “De wereld anders gezien”. Daaruit blijkt dat 6 % van de wereldbevolking 59 % van de wereldrijkdom in handen heeft. Dan kan het toch niet anders, dan dit geciviliseerde inbrekers zijn?! Dit tuig staat dus ook toe dat medemensen in de derde wereld dood gaan van de honger en dat bijna 80% van de wereldbevolking armoede leidt. Het is bijna niet te geloven en je maag draait om, bij het lezen van zulke schokkende cijfers.

Toch heb je er weinig fantasie voor nodig om het wél te geloven. Neem nou alleen maar die Zweedse graaier Moberg, die zich voor zijn baantje bij Ahold, de moeder van Albert Hein, minimaal 10 miljoen Euro per jaar uit laat betalen. Tien miljoen?!! Weet je wat dat voor rente geeft: één miljoen Euro per jaar. Rente op rente, jaar na jaar. Op naar de 6% tillers des levens. Zo hebben we nog een aantal van die zakkenvullers in Nederland lopen, de “Commissie Tabaksblat” ten spijt. En dan zegt dat “Potter-look-a-like-ie”, wat een plaats- vervangende schaamte overviel mij overigens toen ik dat onderkruipertje bij Bush zag binnenstappen:, “dat we állemaal moeten inleveren”. “Dat we het allemaal in onze portemonnee zullen voelen.” Állemaal?! Rot op! Denk je nou echt dat die bedrijfsuitzuigers iets merken van een stapje terug? Kom nou!

Ondanks dat ik niet bij de slachtoffers van dit regeringsbeleid behoor, vind ik zo langzamerhand wel dat er eens een herverdeling van kapitaal moet komen. Nee, niet alles en iedereen hetzelfde en ja, wél loon naar prestatie. Maar dan wel zonder excessen. Géén miljoenen meer als jaar inkomen. Herverdelen, zodat ook de minst betaalden onder ons in dit puissant rijke land, een prettiger leven kunnen opbouwen. Waarna natuurlijk het hele rijke Westen moet volgen, om eindelijk te komen tot een menswaardig bestaan van de gehele wereldbevolking. Maar ja als wij daarmee beginnen…. , vertrekt de top van ons bedrijfsleven naar het buitenland…. Nou en, laat lekker gaan, wij redden ons wel, zonder die proleten. De subtop binnen het bedrijfsleven zal de bedrijfsresultaten alleen maar kunnen verbeteren en daarmee miljoenen op de salarisposten besparen. Dat maakt loon naar werken veel eerlijker, motiverender en vooral niet zo vuig. Het zal altijd wel een idee-fixe blijven. Vanuit diezelfde hoek van miljoenengraaiers is er zelfs, nu nog voornamelijk in Amerika, ook al een jacht ontstaan op de kopieerders van muziek.

Daar waar zij de bevolking niet aan de g-honger hebben gekregen, willen zij onze honger naar muziek nog eens uitbuiten. Natuurlijk moeten wij ons daar óók tegen verzetten. Ik zal zeggen waarom: Voor een CD’ tje betaal je tegenwoordig ruim 22 Euro. Hallo!, dat is wel bijna vijftig piek ja! Vroeger betaalde je voor een LP nog geen 10 euro, terwijl de productiekosten alleen maar zijn afgenomen en het afzetgebied vele malen is toegenomen. In tegenstelling tot de LP-tijd heeft nu iedereen immers afspeelapparatuur. Ja maar, vroeger stonden er slechts 12 nummers op een LP en nu wel 20, is het zwakke verweer van de platenindustrie. Ja ho even. Er kwamen toen eerste een aantal singletjes van artiesten uit en als bleek dat zij hiermee voldoende hits hadden gescoord, werden de hits als verzameling op de LP gezet. Kortom, je kocht hits van je favoriete artiesten. Nu wordt er eerst een totale CD uitgebracht, waar een track van op een single-cd’tje wordt gezet. Omdat dit CD-singletje relatief duur is, wordt over het algemeen direct de hele CD gekocht. Kassa! Ook ik maakte mij hier schuldig aan en heb ik inmiddels heel wat CD’s, waarvan ik maar een paar nummers de moeite van het draaien waard vind. Wat een verspilling.

En wat te denken van de CD’s die zijn gekocht, waarvan je destijds al de LP had gekocht? Van mijn favoriete LP’s kocht ik later zelfs nog cassettebandjes. Zo hebben wij met z’n allen al met al een vermogen gestopt in onze favoriete muziek. Dan wordt het echt tijd dat we nu uit onze wereldwijde (KazAa)jukebox onze muziek halen. Gratis omdat we met z’n allen een digitale community vormen, die elkaar hun discotheek beschikbaar stellen. Wil de muziekindustrie, of liever gezegd de artiesten, hier nog iets aan kunnen verdienen, moet er nog maar een extra artiestentoeslag komen op de lege CD’s. O ja, men kan ons natuurlijk ook verleiden door ons allerhande muziek en artiesten aan te bieden, waarvan wij nummers op één verzamel-cd kunnen branden. Dat tegen een sobere vergoeding per nummer, waarmee voldoende kan worden verdiend, omdat voor de muziekexploitanten hun muziekwinkel via Internet de héle wereld bestrijkt. Géén A maar Superlocatie!

Ons muziekgraaien via KaZaa en vergelijkbare programma’s, brengt ons absoluut niet bij de 6 %, die onze wereldrijkdom voor 59 % in handen heeft. Wij nemen slechts een beetje muziek, terwijl zij alles en iedereen nemen, de pest laten krijgen en ze laat verhongeren. Wij duperen hooguit de vazallen van dit vuige volk.

0903

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office