Kroondomein.com

Over tijd voor 320 euro

ASR beursgang

Wat mij betreft, valt er maar niet aan te wennen, dat een gekocht bankstel pas zes weken later wordt geleverd. Het valt niet mee om daarvoor geduld op te brengen. Erger wordt het als je, in de vierde week van geduld, een brief op de deurmat vindt waarin wordt gemeld dat de levering zeker twee weken zou uitlopen. Reden: “Het is momenteel zó druk, dat er niet meer op tijd geleverd kan worden.” O ja:”En of ik even € 320,00 extra wil betalen.” Reden: “Noem het maar vertragingstoeslag.” Heb je het ooit zo zout gegeten?

Ik moet ze eigenlijk laten verrekken met hun bankstel. De prijs stond vast, dus ga ik toch zeker niet nog eens € 320,00 extra betalen?! Ik voel de verontwaardiging van de lezer mijn beeldscherm door stralen. De adviezen zijn niet van de lucht.

Laat ik het maar opbiechten, ik heb helemaal geen nieuw bankstel gekocht. Maar, ik heb wél die rekening van € 320,= voor mijn kiezen gekregen. Dat komt zo:

De laatste zaterdag van februari (de 27e) kreeg ik melding dat per 1 juni mijn hypotheek deels zou worden afgelost en een nieuwe renteperiode zou ingaan. De week er op direct gebeld met het verzoek uit te rekenen wat er voor boeterente rust op alternatieven waar ik aan denk. “Dat kan wel weken duren, meneer.” Pfff, hoe gecompliceerd kan zo iets dan zijn?!

Eenmaal de informatie binnen liet ik mij informeren door een Financieel Adviesbureau. Eigenlijk de enige schakel waarover ik echt tevreden ben. Maar, het valt niet te bevatten wat de geldverstrekker allemaal van je moet weten. Oké, mijn Inkomstenbelasting 2015 moest ik overleggen. Prima, dan ook maar 2014. Nu pas leken ze er gein in te krijgen, want IB 2012 keken ze ook nog graag even in. Doe daar dan ook nog maar eens de papieren bij, waarvan ze konden voorspellen dat ik die, door de onbegrijpelijke tekst over mijn lopende hypotheek, al lang had weggegooid. “Oef, da’s nou jammer, weet je wat, laat IB 2009 dan nog maar even zien.”

Misschien had ik de pech dat ASR, mijn nieuwe hypotheekverstrekker, juist in die tijd naar de Beurs zou gaan. Zij daardoor geen enkel risico wilde lopen. Ook niet met die meneer van het Kroondomein, correctie, kroondomein punt com, met zijn aangename pensioen van Dagblad De Telegraaf en fikse overwaarde op zijn huis. Of komt het juist doordat de ASR toen nog 100% van de Overheid was. Dat de ambtenaren, uit verveling, met mij zaten te dollen. Dat ze die kroondomein punt com is effe lekker terug konden pakken, voor al dat gezever wat hij op zijn site schrijft(?!)

Hoe dan ook, uit het veld hebben zij mij niet kunnen slaan. “Houd dat dossier nog effe een paar weken in je laatje, kan je lachen.” Ook die veronderstelling gleed zomaar van mijn rug. Zelfs toen ik bij de Notaris las dat ik, door overschrijden van de expiratiedatum van 1 juni jl., € 320,00 extra boeterente kreeg opgelegd, heb ik meewarig mijn hoofd geschud.

Niet dat ik liggende gelden heb, want ook die kosten werden in mijn hypotheek gestopt. Een sluwigheidje binnen de financiële wereld, waardoor je niet snel tegen zulke kosten bezwaar zal maken.

0616

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office