Kroondomein.com

Te licht bevonden

LaForma boekensteunen

 

Bolletje’ mag dan één van de grootste webwinkels in Nederland zijn, het lijkt er wel op dat zij niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk verder van hun klanten zijn komen te staan. Service staat hoog in hun vaandel, maar moet kennelijk wel binnen de grenzen van ‘hun tien geboden’ blijven. Mocht het daar van afwijken, zetten zij de hakken in het zand.

Op Internet zocht ik naar fraaie, witte boekensteunen, voor in mijn compleet omgekatte, nagenoeg witte werkkamer, om een serie boeken ten toon te stellen. Bij punt com van Bolletje vond ik de allermooiste van het merk LaForma. Wel fiks geprijsd (€ 45,00), maar dan wel wit gebeitst en een eigen gewicht van 2 kilo. Die vogeltjessteunen kunnen ongetwijfeld een hele rij boeken vasthouden. Ik ging over stag.

Op het eerste gezicht viel de uitvoering van de ‘vogeltjes’ tegen, ze zagen er wat ‘vuilig’ uit, bleken niet gebeitst maar met olie te zijn bewerkt en wogen niet meer dan 1,35 kilo. Kortom, de levering week sterk af van datgene ik bestelde.

Nadat ik, op hun verzoek, een review had geschreven, had ik van Bol.com een reactie verwacht. Die bleef uit, wat mij opnieuw tot mijn toetsenbord bracht. Toen kwam er wel direct een reactie:
“Zij hebben het bij hun productspecialist aangekaart en stellen mij eventueel op de hoogte van de terugkoppeling. Aan de oliebewerking (ipv gebeitst) kunnen ze helaas niets doen. Het gewicht van 2 kilo zouden zij op hun site veranderen. En als dank voor mijn feedback hebben zij een waardebon aan mijn account toegevoegd.”

Eigenlijk vreemd dat zij de verantwoordelijkheid voor het geleverde product afschuiven naar LaForma, waarmee zij ook de Wet overtreden. Maar oké, mede doordat mij een cadeaubon werd toegezegd, doe ik maar alsof ik de leuke boekensteunen in een kringloopwinkel heb gekocht.

Het leek mooier dan dat het was. De cadeaubon heeft een waarde van € 2,50 (!) èn op de website van bol.com staan de boekensteunen nog steeds ‘als gebeitst en van 2 kilo’ aangeprezen. Het leek mij goed ze toch nog even op hun dwaling te wijzen, waarbij ik ze het idee aan de hand deed, om de cadeaubon af te stemmen op de afwijking van 33% in gewicht van de vogeltjes, zodat de cadeaubon (eigenlijk een verkeerd woord voor deze transactie) c.q. waardebon op € 15,00 uit zou komen.

Het verbaasden ze dat ik, niet alleen de vogeltjes, maar ook de cadeaubon van een knaak te licht heb bevonden. In alle opzichten konden zij er echt niet meer gewicht aan geven. Nou ja, ik mag de boekensteunen alsnog terugsturen.

Nee Bol.com, daar vind ik de dure  ‘kringloopwinkel-boekensteunen’ te leuk voor.

0616

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office