Kroondomein.com

Synchroon kopen

Met een click op de afbeelding zie je een voorbeeld van een reclamecampagne

De supermarkten zijn nog 11,6% duurder geworden. Nog meer mensen zullen moeite hebben om nog langer rond te komen. Eerder bedacht ik “Dubbel koop je samen,” maar ja, daarvoor moet iemand het voortouw nemen. (zie: https://kroondomein.com/dubbel-koop-je-samen/ ) Mijn oproep daartoe is helaas mislukt.

Neemt niet weg dat samen profiteren van de bonusaankopen erg lonend zal zijn. Daarom doe ik een volgende poging, maar dan daar waar men moreel verplicht is hieraan mee te werken. Wie anders dan (indirect) onze koning Willem Alexander en Maxima?! Weliswaar via Stichting Oranje Fonds, ooit ons nationale huwelijksgeschenk, wat is bedoeld ter versterking van de sociale kant van onze samenleving.

(In Wikipedia wordt hun doelstelling als volgt beschreven: “Het Oranje Fonds ondersteunt kansrijke initiatieven en activiteiten die bevorderen dat mensen zich zelfstandig kunnen (blijven) redden en blijven deelnemen aan de samenleving. Daartoe worden bijvoorbeeld donaties gegeven aan buurthuizen, jongerencentra en ouderensociëteiten, opvanghuizen en projecten begeleid wonen, vrijwillige hulpdiensten, thuiszorg, mantelzorg en maaltijdvoorzieningen voor ouderen, instellingen voor verslavingszorg en opvang voor dak- en thuislozen, peuterspeelzalen en speel-o-teken, zelforganisaties van bijvoorbeeld ouderen, etnische minderheden, vrouwen en homoseksuelen, alsmede reclassering en maatschappelijk advies- en informatiewerk.”)

Vooralsnog lijkt het erop dat Oranje Fonds alleen voor goede initiatieven d’r portemonnee trekt. Maar ja, nood breekt wetten. Met al hun ervaring binnen allerlei vormen van sociale collectieven is het de uitgelezen Stichting om doelmatig “Dubbel koop je samen” gestalte te geven. Misschien is het beter om het dan Synchroon kopen te noemen. Ik kijk naar het initiatief uit.

0823

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office