Kroondomein.com

Stemmen in zicht

stemmen nieuwe stijl

Ook ik doe niet geheimzinnig over mijn stemgedrag. “Ik stem zoals ik draag.”

Wat een gezever toch over de uitslagen van de Gemeenteraadsverkiezingen. In Rotterdam zijn inmiddels de stemmen opnieuw geteld en nog steeds is er een hevige discussie over onregelmatigheden, die er tijdens het stemmen hebben plaatsgevonden. Illegaal zouden er meerdere mensen in het stemhokje hebben gestaan en is er sprake van stemgeronsel.

Burgemeester Aboutaleb vindt “dat er moet worden nagedacht over hoe je de 1,5 miljoen mensen, die moeite met lezen en schrijven hebben, kunt helpen hun stem uit te brengen.” En dat heb ik…, er over nagedacht. We moeten gewoon af van het stemhokje, type kleedhokje van het zwembad. Het is toch flauwekul dat we zo geheimzinnig (moeten) doen over onze stemkeuze. Laat ons gewoon stemmen in een openbare ruimte, zonder dat het stemmoment wordt afgeschermd. Toezichthouders zien er op toe dat er niet ‘onder druk van derden,’ bijvoorbeeld met een pistool tegen het hoofd, een stem wordt opgelegd.

Zij helpen mensen die slecht lezen en schrijven met het uitbrengen van hun eigen stem. En, alvorens het stembiljet de bus in gaat, kijkt de toezichthouder na of het biljet goed is ingevuld. Telt gelijk de stem, zodat op elk moment van de dag de werkelijke tussenstanden bekend zijn. Alle problemen opgelost.

0314

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office