Kroondomein.com

Plicht ontlopen

Dat de drastische bezuinigingen bij Defensie onder de militairen heel demotiverend werkt, maakte ik gisteren ik aan den lijve mee. Niet dat ik met die cowboys van de beschaafde wereld op patrouille ben geweest of zo, nee ik wilde weer eens van hun diensten gebruik maken. Voor de 16e maal zouden zij namelijk de Eibertocht organiseren, een gepijlde wandeling door een pracht natuurgebied bij Voorschoten.

Toen ik mij naar de start begaf, heen en terug uiteindelijk € 17,= aan autokilometers, leek het er op dat Defensie het af had laten weten. Iets wat ik mij, van een organisatie waar betrouwbaarheid hoog in het vaandel moet staan, niet kon voorstellen. Eerder geloofde ik dat zij in hun camouflagepakken verdekt opgesteld zouden staan. Mooi niet?! Kennelijk gedemotiveerd door alle reorganisaties overviel hen die luiheid waar wij destijds als dienstplichtig militair ook 18 maanden mee hadden te kampen. Geen stap zal er meer te veel worden gemaakt, laat staan al die stappen die een wandeling van 25 kilometer van je vergen. De wandelende burger kon verrekken.

Of was het niet een ingeslopen luiheid bij de heren militairen. Speelt het leuke snuitje van hun grote baas, Minister van Defensie Jeanine Hennis, hierin een grote rol?! Moet je dan wel onder dat vrouwelijk schone bewind je gevoel van mannelijkheid verliezen aan een wandelsport wat niet bepaald een sexy imago heeft?! Hoe dan ook, veel enthousiaste wandelaars kwamen voor ‘Jeanine’s sigaar’ naar Voorschoten.

Als pleister op onze wonden kregen we van de uitbater van ‘Eeterij Eiland van Ome Nick’ een wandelroute van 10 kilometer door het natuurgebied Vlietland. Zwak!, dat de militairen van AVOM Wandelpeloton de benen hebben genomen.

0813

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office