Kroondomein.com

Pokémon en The Jumping Jewels

The Jumping Jewels Revival Band

Nog maar een week geleden kwam ik toevallig een filmpje tegen, waarin m’n witte petje in Kijkduin stond te dansen op de muziek van The Jumping Jewels Revival Band*. Een grandioos festijn van precies een jaar geleden. Met een ander petje, een blauwe, was ik opnieuw van de partij, nu met een vriendin, in de hoop dat zij mijn muziekkeuze, “Ja, wel eens van gehoord,” kon waarderen.

In de wetenschap dat de Pokémon-Go-gekte nog steeds Kijkduin teistert, bleef ik weg van de parkeerplaatsen rondom deze rustieke badplaats, die mij die tien minuten lopen meer dan waard was. Het eerste moment van ‘boulevardje pikken’ werden we nagenoeg plat gelopen door een horde ‘schermpje loerders’, die zonder Kijkduin te hebben aan gedaan niet verder konden met hun virtuele leven.

Verbouwereerd sloegen wij op ons eerste terras de meute gade. Omdat ons kopje koffie, ”met een glaasje water voor medicijnen alstublieft”, wat alleen maar met een Spaatje blauw kon worden gehonoreerd, al ruim een kwartier wegbleef, het dienstertje ongemanierd ons meerdere malen het gevoel gaf dat wij op onze reguliere plekken in de weg zaten, hebben wij haar met onze twee kopjes koffie en een Spaatje Blauw laten zitten. “Ja juffrouw, wij waren het die niet langer jouw stuntelige manier van serveren aan konden zien”.

Een paar terrassen verder voelden wij ons wel welkom, met koffie en een glaasje water uit de kraan. Na de koffie liet ik Elly nog meer van Kijkduin zien, waarbij wij de Pokémonmeute zo nu en dan voor lief namen. Geinig konden wij toen al 50% van The Jumping Jewels Revival Band de hand schudden.

Nadat de lunchtijd ‘klok technisch’ voorbij was, zochten wij een plek uit om in het zonnetje lekker te lunchen. Het Spaanse restaurant met een tapasplank onder de naam “Wandeling” wist ons te verleiden, waarbij ik in stilte hoopte dat deze confrontatie met ‘de wandeling’ mijn vriendin voor de toekomst zou inpakken. IJdele hoop…, vooralsnog. Desalniettemin genoten wij grensoverschrijdend van onze lunch. Tijd voor de Jumping Jewels.

Direct al bij de eerste akkoorden zag ik, in de roos te hebben geschoten. Elly genoot uitbundig van de eerste tot de laatste akkoorden. Ik schreef het al in een van mijn spreukjes: “Ik wil niet dat het z’n gangetje met mij gaat.”

Daarover scheen ik al stilzwijgend met haar een verbond te hebben gesloten.

Pokémon Go KijkduinPokémon Go in Kijkduin

0816

* Het filmpje op YouTube: https://youtu.be/E4ZzzRvn3Dg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...
|
dis©laimer - Site by - Dutch Design Office